• Aleksandra Aranitović ostvaruje vrhunske rezultate i obara rekorde! (Foto)

    Aleksandra Aranitović je čudo od devojke, u powerliftingu je ostvarila vrhunske rezultate, obarala državne rekorde, a pre tri godine preselila se u Kuvajt, gde živi i radi.   Tamo je naša nekadašnja sugrađanka nastavila uspešnu i sportsku i trenersku karijeru. Ona je powerlifting trener i fitnes instruktor.   – Od dolaska u Kuvajt nisam se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aleksandra Aranitović ostvaruje vrhunske rezultate i obara rekorde! (Foto)

    Aleksandra Aranitović je čudo od devojke, u powerliftingu je ostvarila vrhunske rezultate, obarala državne rekorde, a pre tri godine preselila se u Kuvajt, gde živi i radi.

     

    Tamo je naša nekadašnja sugrađanka nastavila uspešnu i sportsku i trenersku karijeru. Ona je powerlifting trener i fitnes instruktor.

     

    – Od dolaska u Kuvajt nisam se takmičila na domaćim prvenstvima, jer sam ograničena odmorima i poslom. Ali, nastupam za Srbiju i prošle godine sam učestvovala na Svetskom prvenstvu u powerliftingu u Švedskoj, gde sam bila osma, iako nisam ostvarila svoj najbolji rezultat. Prvi put u istoriji ovog sporta imali smo predstavnike na svetskom prvenstvu, a Milan Smiljanić, predsednik srpskog saveza, osvojio je i medalju – kaže za portal zrenjaninski.com Aleksandra Aranitović, koja je ponosna što je srpska reprezentativka.

     

    Powerlifting se sastoji od tri discipline – dizanja tegova iz čučnja, benč presa i mrtvog dizanja. Za svaku disciplinu postoje tri pokušaja, od kojih se računa samo jedan, sa najvećom podignutom težinom. Ove godine Aleksandra je planirala da se takmiči na svetskom i evropskom prvenstvu. Nažalost, zbog situacije sa pandemijom virusa, odložena su aktuelna takmičenja u powerliftingu.

     

    Pročitajte još: Milan Piperski zbog posete Londonu morao u samoizolaciju

     

    – U septembru bi trebalo da se održi svetsko, ako sve bude u redu, a evropsko početkom decembra. Ja sam nastavila da treniram u svom stanu, prikupila sam svu potrebnu opremu. Veoma je teško motivisati se u ovakvim okolnostima, kada znaš šta se dešava u svetu, a daleko si od svoje porodice. Pokušavam sebe da podignem, da ne posustanem. Znam koliko sam vredno radila i truda uložila da bih imala sadašnji status – napominje Aleksandra.

     

    aleksandra aranitović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Aleksandra Aranitović: Svakog dana se podsećam zašto moram da radim

     

    Ona nastavlja i sa poslom od kuće, radi kućne treninge, onlajn.

     

    – I slobodnog vremena je više, naravno. Trudim se da ga iskoristim pametno, većinom čitam, a napokon imam vremena da se posvetim i svojim hobijima, crtanju, šetnji pored mora… Naravno, ima i situacija kada jednostavno nema volje ni za rad. Teško ti je da staneš na traku, a izgubiš inspiraciju i za slobodne aktivnosti. Ipak, privolim sebe da ne preskačem treninge. Svakog dana se podsećam zašto moram da radim, pomislim šta rade moji rivali i odmah se trgnem – poverava nam se Aleksandra.

     

    Pročitajte još: Filip Bartole nikada ne traži izgovore, zato šampion ostaje šampion (Video)

     

    I napominje da bi bila veoma srećna kada bi iskrsla prilika da se opet takmiči u Srbiji, gde je i začeta njena ljubav prema sportu.

     

    – Oduvek sam se bavila sportom, od malih nogu. Uvek sam bila aktivna, sport me je privlačio i znala sam da je to ono čime ću se baviti u budućnosti. Počela sam da se bavim gimnastikom, pa atletikom, nekih desetak godina. Upisala sam Fakultet za sport i fizičku aktivnost i krajem studija sam počela da radim kao instruktor u teretani. Tada je dizanje tegova počelo da me zanima i nekako sam se pronašla u tome – govori Aleksandra o svojim sportskim počecima.

     

    aleksandra aranitović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Na prvom takmičenju oborila državni rekord

     

    Naša sagovornica dodaje da je uživala u tome i da je počela rekreativno da trenira dok nije shvatila da bi mogla i da se oproba u takmičenju.

     

    – Tako sam 2015. godine, na nagovor prijatelja, prvi put otišla na takmičenje u benč presu i odmah sam oborila državni rekord. Tada sam znala da mogu mnogo više i tako je sve počelo – priseća se Aleksandra.

     

    Pročitajte još: ŽARKO MATIĆ: Najbolji strelac turnira već tri godine nastupa za Radnički

     

    Od tada ona se potpuno posvetila powerliftingu.

     

    – Uz žestoke treninge, pratila sam rad uspešnih u tom sportu i sticala teorijska znanja. Nisam imala trenera, sama sam se edukovala i, eto, ostvarila zapažene rezultate – govori ova marljiva i posvećena sportistkinja, jedina devojka iz Zrenjanina koja se takmičarski bavi powerliftingom, a koja je osvajala vojvođanska, državna i balkanska prvenstva, i obarala rekorde.

     

    Bila je dva puta učesnica prestižnog takmičenja „Arnold Classica“ u Barseloni, i oba puta završila na 4. mestu. Na Dunavskom kupu u Slovačkoj bila je prva u svojoj kategoriji. Poslednje takmičenje na kojem je nastupala bilo je u Kuvajtu, poznato pod nazivom „Battle of the East“, jedno od najvećih na Bliskom istoku. Tu je Aleksandra u ženskoj konkurenciji osvojila prvo mesto.

     

    A mi verujemo da ćemo biti u prilici da o uspesima ove devojke još mnogo puta pišemo. Sa zadovoljstvom.

     

    aleksandra aranitović
    Foto: Privatna arhiva

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport