• ŽARKO MATIĆ: Najbolji strelac turnira već tri godine nastupa za Radnički

    Fudbaler zrenjaninskog Radničkog Žarko Matić početkom godine proglašen je za najboljeg strelca tradicionalnog Zimskog turnira u malom fudbalu. Ujedno, njegova ekipa osvojila je treće mesto na veoma popularnom turniru koji se godinama održava u gradu na Begeju.   Žarko i njegovi drugari i ovom prilikom su pokazali veliko srce, pa su novčanu nagradu za osvojeno […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ŽARKO MATIĆ: Najbolji strelac turnira već tri godine nastupa za Radnički

    Fudbaler zrenjaninskog Radničkog Žarko Matić početkom godine proglašen je za najboljeg strelca tradicionalnog Zimskog turnira u malom fudbalu. Ujedno, njegova ekipa osvojila je treće mesto na veoma popularnom turniru koji se godinama održava u gradu na Begeju.

     

    Žarko i njegovi drugari i ovom prilikom su pokazali veliko srce, pa su novčanu nagradu za osvojeno treće mesto donirali u humanitarne svrhe, za pomoć našem sugrađaninu Marku Miloševu.

     

    – Turnir je iz godine u godinu sve bolji i polako postaje veliki sportski događaj sa lepom tradicijom. Već nekoliko godina nastupam sa drugarima u istom sastavu i ove godine smo se nadali nekoj od nagrada. Eto, osvojili smo dve, kao ekipa smo bili trećeplasirani, a meni je pripala čast da dobijem pehar za najboljeg strelca – kaže za portal zrenjaninski.com Žarko Matić.

     

    Kada je reč o nastupima u dresu Radničkog, u prvom delu sezone imao je nešto manju minutažu. Međutim, u toku priprema je vredno trenirao i zadobio je poverenje trenera Predraga Kandića da u nastavku sezone zaigra od početka.

     

    – Počeli smo pobedom u Pančevu, ali smo kiksirali na domaćem terenu protiv Bečeja. To je ujedno bila i poslednja utakmica u nastavku trke koju je omela epidemija. Nadam se da će se prvenstvo nastaviti, jer svima nedostaje fudbal. Trenutno smo na trećoj poziciji u Srpskoj ligi grupa Vojvodina – ističe Matić.

     

    žarko matić

     

    Vanrednu pauzu u prvenstvu provodi kod kuće, a pošto je student, ovo vreme je iskoristio za spremanje nekih ispita.

     

    – Pored toga, pošto živim na selu, pomažem ocu u poljoprivrednim radovima. Nađem vremena i za individualne treninge, uglavnom u dvorištu kuće. Radim sa loptom koliko mi dvorište omogućava. Odradim i vežbe snage i održavam formu koliko mi to uslovi u ovom trenutku dozvoljavaju – ističe Matić.

     

    Slede bolji dani za zrenjaninski fudbal

     

    Inače, naš sagovornik je optimista kada je reč o daljem razvoju fudbala u Zrenjaninu, koji važi za grad sportova.

     

    – Verujem da za fudbal u Zrenjaninu predstoje neki lepši dani, što pokazuje i odlučnost Grada da rekonstruiše stadion u Karađorđevom parku. To će omogućiti meni i budućim generacijama da napravimo neki novi iskorak za zrenjaninski fudbal – ističe on.

     

    Žarko Matić je rođen u Zrenjaninu 11. septembra 1997. Prve fudbalske korake načinio je sa četiri godine na terenima fudbalskog kluba Mladost iz Lukićeva. U ranijem periodu trenirao ga je Marko Prodanović koji ga je, kako kaže, puno toga naučio. Posle toga je radio sa Željkom Milanovićem, poznatijim kao Pips. U kadetskom uzrastu počeo je saradnju sa trenerom Predragom Kandićem. Posle 15 godina igranja u Lukićevu, karijeru je nastavio u Radničkom iz Sutjeske kod trenera Mikija Gajevića. Tu je proveo godinu dana i nametnuo se igrom i golovima, što je prouzrokovalo novu saradnju sa Kandićem u Radničkom iz Zrenjanina, za koji nastupa već tri godine. Žarko igra na pozicijama levog krila i špica.

     

    žarko matić

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport