Sport Vesti Zrenjanin

Milan Piperski zbog posete Londonu morao u samoizolaciju

milan piperski
Selektor Milan Piperski i prvi trener tima Horhe Luis Frometa

Iako je čelnik Boks kluba Petrovgrad Milan Piperski morao zbog pandemije koronavirusa, sticajem okolnosti,  u samoizolaciju, njegovi bokseri pokazali su se odlično kao volonteri.

 

– Imali smo sedam boksera koji su volontirali prilikom pripreme i podele paketa pomoći u prvom krugu. To su Jovan Đuričić, Mihajlo Mastilo, Luka Vojnović, Milan Kutlašić, Ivan Pajdački, Luka Ivić i Petar Kamjanac. Spremamo jednu ekipu i za drugu turu podele pomoći, ako bude potrebno – kaže za portal zrenjaninski.com Milan Piperski, koji je inače aktuelni selektor seniorske reprezentacije Srbije u boksu.

 

Upravo ta okolnost ga je i koštala kućnog karantina, u kojem je bio 28 dana.

 

– Reprezentacija je bila na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Londonu, koji je, pri kraju, zbog pandemije korone prekinut. Srećom niko od naših boksera nije bio pozitivan, pa ni ja, ali smo morali u samoizolaciju – govori Piperski.

 

Pročitajte još: Filip Bartole nikada ne traži izgovore, zato šampion ostaje šampion (Video)

 

On kaže da je pandemija poremetila sve planove i u ovom sportu. Sve je stalo, i u BK Petrovgrad i što se tiče reprezentacije.

 

– Svi jedva čekamo da počnu treninzi, redovne aktivnosti i takmičenja. U kontaktu sam sa bokserima, koji se snalaze kako znaju i umeju, i savetujem ih da nastave rad koliko je moguće, ali pre svega vodeći računa o bezbednosti i zdravlju. Neki treniraju u kući, u podrumu, neko vežba sa tegovima, ili ima postavljen džak, drugi trče u parku… – govori Piperski, nadajući se da će vanredne okolnosti uskoro biti samo prošlost.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM