• Filip Bartole nikada ne traži izgovore, zato šampion ostaje šampion (Video)

    Filip Bartole jedan je od najuspešnijih zrenjaninskih sportista. Filip je član Hendi sporta, sportskog kluba za osobe sa teškoćama u razvoju. Sa Specijalnih olimpijada Filip se redovno vraća okićen mnogobrojnim medaljama. Sa poslednje, održane u Abu Dabiju prošle godine, vratio se sa jednim zlatnim i dva srebrna odličja.   Ovih dana Filip Bartole se uključio […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Filip Bartole nikada ne traži izgovore, zato šampion ostaje šampion (Video)

    Filip Bartole jedan je od najuspešnijih zrenjaninskih sportista. Filip je član Hendi sporta, sportskog kluba za osobe sa teškoćama u razvoju. Sa Specijalnih olimpijada Filip se redovno vraća okićen mnogobrojnim medaljama. Sa poslednje, održane u Abu Dabiju prošle godine, vratio se sa jednim zlatnim i dva srebrna odličja.

     

    Ovih dana Filip Bartole se uključio u projekat koji je Hendi sport organizovao zajedno sa partnerima – „Budi šampion – ostani kod kuće“.

     

    – Filipu je fizička aktivnost jako važna. Vežba kod kuće, ali i u parku u blizini našeg doma, gde postoje i specijalne sprave. Malo mu je bio problem što nije mogao svakog dana da ide na Motel da igra fudbal, ali sada je i to rešeno, pa idemo u paru – kaže za portal zrenjaninski.com njegova majka Radinka Raška Bartole.

     

    Ona ističe da je njen sin vrlo poslušan mlad čovek.

     

    – Kada mu objasnimo zašto nešto mora da se radi, da li je to dezinfekcija ruku ili nošenje maske, on to prihvati. Najvažnije je kako se mi u njegovom okruženju postavimo. Ako ne dramatizujemo situaciju, i on je smiren. Važno mu je da bude fizički aktivan, da vežba i da se bavi fizičkim radom – ističe Raška.

     

    Pročitajte još: Tekvondisti iz Kleka i Aradca redovni na volonterskim akcijama

     

    Tako je pre nekoliko dana organizovana akcija uređenja parka u komšiluku. Filip je bio prvi na terenu.

     

    – Jako mu prija da bude važan i koristan. Odmah se dohvatio lopate, kolica, sve što treba da se radi, tu je prvi. Tako nam prolaze ovi dani. Svako u kući radi svoj posao i odmah je sve lepše – završava Raška Bartole.

     

    filip bartole

     

    Borislav Nuhanović: Poslali smo jednu lepu poruku

     

    Borislav Nuhanović, trener u Hendi sportu, ističe da je više nego zadovoljan kako se članovi kluba ponašaju u ovoj situaciji.

     

    – Kroz projekat „Budi šampion – ostani kod kuće“ angažovali smo i članove našeg kluba, učenike škole „9. maj“, ali i naše partnere iz redovnih škola. Svi su se odazvali. Poslali smo jednu lepu i korisnu poruku i ostali u kontaktu za sve buduće zajedničke akcije – kaže Nuhanović za naš portal.

     

    Filip je našim čitaocima pokazao kako trenira kod kuće i poslao im je jedno veliko srce! Pogledajte taj snimak.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport