• Susret Svetog Đorđa i Proletera završen pobedom Zrenjaninaca

    KK Sveti Đorđe – KK Proleter 68:78 (14:14, 16:24, 22:23, 16:17)   Košarkaši zrenjaninskog Proletera upisali su, u okviru 4. kola, nove bodove u šampionatu Druge lige Srbije. Oni su savladali na gostovanju ekipu Svetog Đorđa rezultatom 78:68.   Tokom prve, te u prvoj polovini druge četvrtine viđena je izjednačena igra oba rivala.   Prelomni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Susret Svetog Đorđa i Proletera završen pobedom Zrenjaninaca

    KK Sveti Đorđe KK Proleter 68:78 (14:14, 16:24, 22:23, 16:17)

     

    Košarkaši zrenjaninskog Proletera upisali su, u okviru 4. kola, nove bodove u šampionatu Druge lige Srbije. Oni su savladali na gostovanju ekipu Svetog Đorđa rezultatom 78:68.

     

    Tokom prve, te u prvoj polovini druge četvrtine viđena je izjednačena igra oba rivala.

     

    Prelomni momenti utakmice desili su se sredinom druge deonice. Tada, nakon vođstva domaće ekipe od 23:21, izabranici Stefana Atanackovića prave seriju od 16:4, preokreću rezultat i dolaze do prve dvocifrene prednosti. Na petnaestominutnu pauzu otišlo se sa +8 u korist Zrenjaninaca.

     

    Pročitajte još: Pola veka karatea u Zrenjaninu predstavljeno na panoima (Foto)

     

    Proleter dobro otvara nastavak meča, u kom pojačava odbranu, te uz raznovrsnije napade stiže na +18 u svoju korist (semafor 35:53 u 24. minutu meča). To je bila i najveća prednost jedne ekipe na utakmici.

     

    Pokušali su „sveci“ da se vrate u meč. Do kraja treće četvrtine spustili su razliku zrenjaninskih crveno – belih na devet poena razlike, a već početkom poslednje deonice, sa dve vezane trojke, da dođu na samo -3.

     

     

    KK Proleter nije dozvolio iznenađenje

     

    Ekipa KK Proleter ipak nije dozvolila iznenađenje. Polovinom poslednje četvrtine ponovo je vratila dvocifrenu prednost u svoju korist, koju je održala do poslednjeg zvuka sirene.

     

    Najefikasniji u redovima zrenjaninske ekipe bio je Nikola Otović sa 19 postignutih poena. Dvocifreni su takođe bili Petar Beader sa 15, Milan Munižaba sa 13 i Miljan Rakić sa 12 ubačenih koševa.

     

    Kod Žitištana, kao poenteri istakli su se Luka Nedeljkov sa 14, Ivan Stanić sa 13 i Nikola Đokić sa 11 preciznih realizacija.

     

    Pročitajte još: Odbojkašice Kleka eliminisane iz takmičenja u Kupu Srbije (Foto)

     

    Sa skorom od tri pobede i jednim porazom, nakon nepotpunog 4. kola, Proleter se trenutno nalazi na liderskoj poziciji u šampionatu, dok se Sveti Đorđe, s druge strane, sa sva četiri vezana poraza u dosadašnjem delu prvenstva nalazi na samom dnu tabele.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin