• Pola veka karatea u Zrenjaninu predstavljeno na panoima (Foto)

    Na Trgu slobode danas je svečano otvorena izložba „50 godina karatea u Zrenjaninu“. Izložbu organizuje Narodni muzej Zrenjanin, uz podršku Gradske uprave i ovdašnjih karate klubova.   Kroz izložbenu postavku na Trgu slobode, građani će narednih dana imati priliku da se upoznaju sa kulturom i tradicijom karate sporta u srcu Banata. Na 15 velikih panoa […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pola veka karatea u Zrenjaninu predstavljeno na panoima (Foto)

    Na Trgu slobode danas je svečano otvorena izložba „50 godina karatea u Zrenjaninu“. Izložbu organizuje Narodni muzej Zrenjanin, uz podršku Gradske uprave i ovdašnjih karate klubova.

     

    Kroz izložbenu postavku na Trgu slobode, građani će narednih dana imati priliku da se upoznaju sa kulturom i tradicijom karate sporta u srcu Banata. Na 15 velikih panoa biće predstavljena retrospektiva ovog popularnog sporta kroz fotografije i rezultate zrenjaninskih karatista. I to od početka karatea i osnivanja prvog kluba u gradu 1969. godine, pa sve do današnjeg dana.

     

    Pročitajte još: Menadžer Mančester junajteda pohvalio Zorana Bambija Tošića

     

    Istoričar Siniša Onjin, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin i autor izložbe, kazao je da se ovom izložbom obeležava pola veka karatea u gradu na Begeju.

     

    – Ovo je samo jedna od nekoliko manifestacija koje nas očekuju i kojima ćemo obeležiti ovaj značajan jubilej. Rezultati naših karatista u proteklih 50 godina bili su veličanstveni, a u nekim momentima i vanvremenski. Na izložbenim panoima su zastupljeni svi karate klubovi iz našeg grada i okoline – Zrenjanin, Banat, Klek, Zadrugar, Banatski cvet… – kazao je Onjin.

     

     

    Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura kazao je da mu je veliko zadovoljstvo što otvara izložbu „50 godina karatea u Zrenjaninu“, jer je i on sam, tokom svoje sportske karijere, bio aktivan u karate klubovima Zrenjanin i Dijamant.

     

    – Karate je jedno vreme bio nosilac celog zrenjaninskog sporta. Imali smo razne uspone i padove, kao i sve sportske grane u našem gradu. Ali, uspeli smo da pokažemo specifičnost i zbog toga sam posebno ponosan – naglasio je Salapura.

     

    Tekst i foto: Zoran Bogaroški

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport