• Rukometaši Proletera počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu (Foto)

    Rukometaši Proletera iz Zrenjanina juče su i zvanično počeli pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu. Oni su se okupili u Karađorđevom parku, gde su odradili prvi trening. Igračima su se prethodno obratili članovi uprave kluba, predsednik Milan Milošević i sportski direktor Momir Rnić, kao i prvi trener Gorjan Spahić.   Momir Rnić je kazao da je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Rukometaši Proletera počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu (Foto)

    Rukometaši Proletera iz Zrenjanina juče su i zvanično počeli pripreme za nastupajuću takmičarsku sezonu. Oni su se okupili u Karađorđevom parku, gde su odradili prvi trening. Igračima su se prethodno obratili članovi uprave kluba, predsednik Milan Milošević i sportski direktor Momir Rnić, kao i prvi trener Gorjan Spahić.

     

    Momir Rnić je kazao da je pred klubovima ARKUS lige jedna izuzetno teška i naporna takmičarska sezona. Objasnio je da liga ima 14 klubova, od kojih će četiri napustiti elitno društvo, pa će mnogi biti u opasnosti da se nađu u zoni ispadanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Otvorene prijave za šesti po redu Zrenjaninski polumaraton

     

    – Crvena zvezda, Vojvodina, Dinamo, Partizan, Radnički iz Kragujevca i Dubočica će se boriti za sam vrh tabele. Preostale ekipe, među kojima je i Proleter, boriće se za opstanak u ligi. Mi se nadamo da ćemo izbeći tu borbu i da ćemo biti u gornjem delu tabele. To nam je praktično i cilj – naglasio je Rnić.

     

    rukometaši proletera

     

    Na poziciji desnog beka tri levoruka igrača

     

    Kako je naveo, Proleter je prošle takmičarske sezone prošao kroz period stabilizacije kluba. Ova godina bi, što se toga tiče, ali i rezultatski, trebalo da bude još bolja.

     

    – Već naredne godine bi trebalo da se borimo za izlazak u Evropu. Verujem da ćemo dobrim radom i stići do toga – rekao je Rnić.

     

    Što se prelaznog roka tiče, on je ocenio da je na početku izgledalo zaista strašno. Odlaske su najavili Predrag Krivošija i Ognjen Karlaš, ali je klub uspeo da ih zadrži, što je veliki dobitak za Zrenjanince. Međutim, otišla su tri izuzetno dobra igrača. Pivotmen Marko Živković je prešao u redove Jugovića iz Kaća, otišao je i srednji bek Miroslav Jovanovski, koji je vodio igru, kao i jedan od najboljih strelaca Proletera Uroš Kolundžić, koji je prešao u Crvenu zvezdu.

     

    – Uspeli smo da dovedemo pojačanja i sada na poziciji desnog beka imamo tri levoruka igrača, što se nikad ranije u istoriji kluba nije desilo. Imamo dosta mladih igrača koji traže svoju afirmaciju kroz ovu superligašku sezonu. Verujem da će dati svoj maksimum i uneti novu energiju. Moje mišljenje je da, iako su nam iz postave otišla tri igrača, nismo oslabili u odnosu na prošlu sezonu. Čak smo možda za nijansu i kvalitetniji, jer imamo veći izbor igrača – istakao je Momir Rnić.

     

    rukometaši proletera

     

    Zakazano osam prijateljskih utakmica

     

    Trener Gorjan Spahić je kazao da će ekipa cele pripreme, koje će trajati osam nedelja, odraditi u Zrenjaninu, jer ovde imaju adekvatne uslove. Zasad je zakazano osam prijateljskih utakmica, a ako bude bilo potrebno, Proleter će odigrati još jednu ili dve.

     

    – Igraćemo pripremne utakmice sa ekipama iz inostranstva, a tu pre svega mislim na Komlo iz Mađarske i Politehniku iz Temišvara, sa kojima imamo prijateljske odnose. Imamo dovoljno vremena da se spremimo i fizički i taktički za početak vrlo jakog prvenstva koje sledi – rekao je Spahić.

     

    Govoreći o saradnji sa mađarskim superligašem Komlom, predsednik Proletera Milan Milošević je precizirao da je ona uspostavljena na više nivoa, a između ostalog podrazumeva i razmenu igrača i trenera.

     

    – Ići ćemo tamo da igramo utakmice. Videćemo kako oni rade, pa da i mi pokušamo da podignemo organizaciju na viši nivo, jer smo svi u klubu ambiciozni. Proleter je sada jedan stabilan klub, nemamo repova iza sebe i mislim da je vreme da se posvetimo stvaranju jedne homogene ekipe – kazao je Milošević.

     

    rukometaši proletera

     

    Na spisku 22 igrača

     

    Na spisku igrača za sezonu 2022/23 nalaze se: Vesko Barjaktarović, Lazar Pavlović, Momir Rnić, Dušan Vukadinović, Stefan Toškov, Filip Terzić, Predrag Krivošija, Ognjen Karlaš, Darko Popović, Miloš Kovačević, Jovan Ranković, Dalibor Breti, Nikola Bečejac, Nikola Stoiljkovski, Miloš Pavlović, Veljko Kuburović, Nikola Jovanov, Uroš Kovačević, Aleksa Skuban, Lenard Kereši, Luka Janjatović i Lazar Čanković.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prvi trener ekipe je Gorjan Spahić, a njegovi pomoćnici Žarko Grujić, Vladimir Kovačević i Darko Radlinski. Trener golmana je Milenko Milićević.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Dok se Naftagas tj sada NIS GAS ne vrate Proleteru i Zrenjaninu nema visokih ciljeva, samo prosek.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport