• Pokrajina dodelila više miliona dinara sportskim klubovima iz srednjeg Banata

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče 344 ugovora i rešenja za projekte odobrene na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Sportski klubovi, organizacije i škole, između ostalog i iz Zrenjanina i okolnih opština, dobili su 103,6 miliona dinara. Toliko, naime, iznosi ukupna vrednost ovih ugovora.   Reč je o konkursima za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokrajina dodelila više miliona dinara sportskim klubovima iz srednjeg Banata

    Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče 344 ugovora i rešenja za projekte odobrene na tri konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Sportski klubovi, organizacije i škole, između ostalog i iz Zrenjanina i okolnih opština, dobili su 103,6 miliona dinara. Toliko, naime, iznosi ukupna vrednost ovih ugovora.

     

    Reč je o konkursima za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini, zatim za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, kao i za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta u AP Vojvodini.

     

    – Vojvodina je poznata po tome što je minulih decenija iznedrila najpoznatije sportiste i klubove. Oni su proslavili našu zemlju i ponosimo se time. Verujem da ćemo uz finansijsku pomoć koja je veća nego ranijih godina zajednički stvoriti uslove za razvoj budućih šampiona u brojnim sportovima – izjavio je Igor Mirović nakon dodele ugovora.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Imali sjajan vikend: Mačevaoci Omladinca se iz Rumunije vratili sa četiri zaslužene medalje

     

    Putem konkursa za finansiranje posebnog programa kojim se doprinosi razvoju sporta u AP Vojvodini, Pokrajinska vlada podržala je, preko resornog sekretarijata, 257 projekata sportskih organizacija, saveza za školski sport i sportskih saveza. Ukupna vrednost ovih ugovora je 65,6 miliona dinara.

     

    Između ostalih, sredstva su dobili Sportski savez opštine Novi Bečej, i to 180.000 dinara za deseti jubilarni Vikend sporta, kao i Odbojkaški klub Klek Srbijašume, i to 400.000 dinara za 13. Memorijalni turnir u odbojci „Dušan Potkonjak“. Sportsko udruženje „Džudo Banat“ dobilo je 180.000 dinara za projekat „Budi šampion! Treniraj džudo“. Fudbalski klub Budućnost iz Banatskog Dvora je dobio 250.000 dinara za projekat „Volimo fudbal – igrajmo fudbal“. Fudbalskom savezu grada Zrenjanina je pripalo 300.000 dinara za Evropsku nedelju bazičnog fudbala.

     

    sportski savez grada zrenjanina

     

    Naftagasu sredstva za projekat „Zajedno u Prvu ligu“

     

    Na pokrajinska sredstva može da računa i Fudbalski klub Naftagas iz Elemira. Elemirci su dobili 250.000 dinara za projekat „Zajedno u Prvu ligu“. Veslački klub Begej 1883 dobio je pola miliona dinara za projekat „Jubilej na ergometrima“. Sportskom udruženju „Akademac SC“ iz Srpske Crnje pripalo je 200.000 dinara za projekat „Košarka za sve“, a Fudbalskom klubu Napredak iz Česterega isto toliko novca za kupovinu opreme i rekvizita za rad svih selekcija.

     

    Za Letnje sportske igre opštine Sečanj, Sportski savez Sečnja je dobio 300.000 dinara. Zrenjaninski Klub malog fudbala SAS je dobio 150.000 dinara za projekat „Mali futsal velikani – 20 godina KMF SAS“. Fudbalski klubovi Terekveš iz Hetina, Omladinac iz Ravnog Topolovca i Jedinstvo iz Banatskog Karađorđeva dobili su po 200.000 dinara za nabavku sportske opreme. Za iste namene, Rukometni klub Vojvoda Stepa je dobio 250.000, a FK Budućnost iz Srpske Crnje 300.000 dinara.

     

    Odbojkaškom klubu Hercegovina iz Ravnog Topolovca je pripalo 150.000 dinara. Za otvaranje džudo škole u lokalnim mestima, Omladinski džudo klub Proleter iz Zrenjanina je dobio 200.000 dinara. Sportsko društvo Naftagas iz Elemira može da računa na 250.000 dinara za podršku razvoju seoskog sporta, a FK Proleter 2006 iz Zrenjanina na 200.000 dinara za „Proleter kup 2023“.

     

    Šahovski klub Aradac dobio je 100.000 dinara za rad omladinske škole šaha. Sportski savez opštine Žitište može da računa na 350.000 dinara za Rekreativne igre građana RIO 2023, a Rukometni klub Jedinstvo iz Novog Bečeja na 400.000 dinara za rukometni kamp. Fudbalski klubovi Radnički 1911 iz Jaše Tomića, Krajina iz Krajišnika i Naftagas iz Boke dobili su po 200.000 dinara za unapređenje sporta.

     

    Za organizovanje škole rukometa, RK Lehel iz Mužlje dobio je 100.000, a Rukometni klub Proleter iz Zrenjanina 300.000 dinara. Sportskom društvu 1. oktobar iz Srpskog Itebeja pripalo je 100.000 dinara za školu fudbala.

     

    Školama sredstva za opremu i rekvizite

     

    Sredstva na konkursu za finansiranje posebnog programa organizacije i učešća na međunarodnim manifestacijama od značaja za AP Vojvodinu, namenjena sportskim organizacijama, iznose 30 miliona dinara. Ona će biti utrošena za realizaciju 48 projekata. Među njima su 3. Ulična trka Ečka (150.000 dinara) i Međunarodni memorijalni turnir u boksu „Zvonimir Zvonko Vujin“ (500.000 dinara). Klub Hendi sport dobio je 200.000 dinara za učešće na Svetskim igrama specijalne olimpijade u Berlinu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Podržano je i 39 projekata, sa osam miliona dinara, putem konkursa za finansiranje posebnog programa afirmacije školskog i univerzitetskog sporta. Sredstva su namenjena predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i visokoškolskim ustanovama na teritoriji AP Vojvodine. Oprema i školski rekviziti obezbeđeni su, između ostalog, za osnovne škole u Zrenjaninu, Banatskom Karađorđevu, Novom Bečeju, Lukićevu, Melencima, Sečnju i drugim mestima.

     

    – Uz finansijsku pomoć Pokrajinske vlade, izabrane škole će stvarati uslove da decu i omladinu usmere ka sportu. Tako će razvijati njihovu ličnost na pravi način i omogućiti im prve sportske korake za buduće šampione poput Nikole Jokića i Ivane Španović, koji su potekli iz ove sredine i proslavili nas u svetu – istakao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport