Sport Vesti Zrenjanin

Imali sjajan vikend: Mačevaoci Omladinca se iz Rumunije vratili sa četiri zaslužene medalje

mk omladinac u rumuniji

Sjajan vikend je iza Mačevalačkog kluba Omladinac iz Zrenjanina. Najmlađi takmičari, naime, oprobali su svoju spremnost na mačevalačkom maratonu u rumunskom gradu Klužu, u diciplini floret.

 

Ovo takmičenje bilo je namenjeno deci uzrasta od 9 do 17 godina. Na manifestaciji je zabeleženo oko 250 nastupa mačevalaca iz Rumunije i inostranstva. Takmičari Omladinca su se i ovog puta istakli po svojim nastupima u veoma jakoj konkurenciji.

 

PROČITAJTE JOŠ: Marko Vasić i Stevan Kojić osvojili bronzane medalje na Balkanskom šampionatu u rvanju

 

Već prvog dana Zrenjaninci su osvojili sve tri boje medalja. U ženskoj konkurenciji, među 46 takmičarki uzrasta do 15 godina, do finala su stigle Mila Zorić i Olivera Budišin. U završnoj borbi, Mila je pobedila svoju klupsku drugaricu i tako zauzela prvo mesto, dok se Olivera okitila srebrom.

 

Kod devojčica do 12 godina istakla se i mlada Petra Budišin, koja je zaustavljena u polufinalu od takmičarke iz Rumunije. Time je takmičenje završila na trećem mestu i sa bronzanom medaljom.

 

Omladinac ni sledećeg dana nije stao sa medaljama. Marina Mukušan je u konkurenciji takmičarki do devet godina stigla do finalnog meča. U vrlo neizvesnoj borbi pobedu je odnela takmičarka iz Rumunije rezultatom 8:7, pa se Marina okitila srebrnom medaljom.

 

mk omladinac u rumuniji

 

Kosta i Olivera na korak do odličja

 

Na korak do odličja ovog puta bili su Kosta Kantar, koji je zauzeo peto mesto od ukupno 53 takmičara, i Olivera Budišin, koja se našla na sedmom mestu od 56 takmičarki.

 

Ostali takmičari Omladinca koji su nastupali u Rumuniji bili su Minja Pražić i Tadej Mirković, koji su zauzeli 14. mesto u konkurenciji takmičara do 15 godina, Marina Mukušan (11. mesto), Lara Raškov (18.) i Mia Prazić (19. mesto) u konkurenciji takmičara do 11 godina.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Ovo je bio još jedan pokazatelj da MK Omladinac ostvaruje odlične rezultate kako na domaćim tako i na inostranim takmičenjima. Zrenjaninci su se vratili sa četiri zaslužene medalje. Sada nam predstoji još nekoliko turnira na kojima očekujemo jednako dobre rezultate“, poručuju iz zrenjaninskog kluba.

 

mk omladinac u rumuniji

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak