• Bokseri Banata bili odlični na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine

    Proteklog vikenda u Šidu je održano Pojedinačno prvenstvo Vojvodine u olimpijskom boksu.   Tokom dva dana takmičenja upriličeno je preko 70 mečeva, što svedoči o masovnosti turnira. Kuriozitet ovogodišnjeg prvenstva je da su, pored domaćih takmičara, učestvovali i borci iz Gane, Švedske, pa i sa Kube, što mu je dalo i međunarodni karakter.   Boks […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bokseri Banata bili odlični na Pojedinačnom prvenstvu Vojvodine

    Proteklog vikenda u Šidu je održano Pojedinačno prvenstvo Vojvodine u olimpijskom boksu.

     

    Tokom dva dana takmičenja upriličeno je preko 70 mečeva, što svedoči o masovnosti turnira. Kuriozitet ovogodišnjeg prvenstva je da su, pored domaćih takmičara, učestvovali i borci iz Gane, Švedske, pa i sa Kube, što mu je dalo i međunarodni karakter.

     

    Boks klub Banat je, prema planu, trebalo da nastupi sa sedam takmičara koji su se otisnuli put Šida. Nažalost, pionir Strahinja Rašović i kadetkinja Tijana Tornjanski nisu imali rivale u svojim težinskim kategorijama. Stoga su ovog puta ostali bez šanse da se okite medaljama.

     

    Pročitajte još: Sjajni stonoteniser Ilija Majstorović doneo iznenađujuću odluku!

     

    Boje Banata branili su kadet Boris Dovedan (57kg), junior Dario Tomić (70kg), omladinac David Barna (60kg) i dva seniora Goran Sučević (81kg) i Đorđe Nikolić (91kg). Zabeleženo je pet pobeda uz samo jedan poraz, koji je, moramo da naglasimo, bio apsolutno nezaslužen.

     

    bokseri banata

     

    Bokseri Banata i sledeće mečeve dočekaće spremni

     

    Rezime je sledeći: Boris Dovedan je u finalu pobedio boksera BK Vukovi sa Drine Strahinju Mitrovića. Goran Sučević je u okršaju poluteškaša savladao Aleksandra Đurđulova iz BK Novi Sad i okitio se najsjajnijim odličjem. Dario Tomić je zabeležio dve pobede i zakazao borbu za zlatnu medalju na prvom sledećem kolu Regionalne lige Vojvodine sa predstavnikom BK Zlatni gong Rastkom Simićem. Naime, zbog velikog broja takmičara u njegovoj kategoriji i pravila da se ne može boksovati više od jednog meča u istom danu, praksa je da se finalne borbe u takvim kategorijama odlažu za prvu sledeću priliku.

     

    Isto tako, teškaš Đorđe Nikolić je nakon trijumfa protiv prošlogodišnjeg prvaka Vojvodine Nikole Kneževića u kategoriji do 91kg zakazao borbu za zlatnu medalju sa takmičarem BK Sombor Jababu Mađijem.

     

    Pročitajte još: Dva takmičenja, mnogo dobrih borbi i pregršt medalja

     

    Bokseri Banata najavljuju da će te mečeve dočekati spremni. Oni su rešeni da klubu donesu još dve zlatne medalje.

     

    U klubu su, inače, zadovoljni rezultatima svojih takmičara. Neki projektovani ciljevi su svakako ostvareni, pa i premašeni. Ambiciozno rukovodstvo kluba, na čelu sa poznatim zrenjaninskim preduzetnikom Slavišom Materićem, nastaviće da radi punom parom kako bi stvorilo sve preduslove za postizanje sportskih ciljeva.

     

    Nova iskušenja za boksere Banata će uslediti već ove nedelje. Od 6. do 8. marta u Somboru se održava Pojedinačno prvenstvo Srbije za omladince i za sve uzrasne kategorije u ženskoj konkurenciji.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport