Sport Vesti Zrenjanin

Dva takmičenja, mnogo dobrih borbi i pregršt medalja

ojk proleter

Uspešan vikend ostao je za džudistima OJK Proleter. Dva takmičenja, mnogo dobrih borbi, pregršt medalja…

 

Sa juniorskim timom Zrenjaninci su u subotu, 29. februara, nastupili na Prvenstvu Vojvodine koje je održano u Stepanovićevu. Od šestorice takmičara OJK Proleter, koji su se našli na tatamiju, njih četvorica su uspela da se domognu pobedničkog postolja.

 

Srebrnim medaljama okitili su se Dušan Ludoški i Mihajlo Vujović, dok su se bronze našle oko vrata Milana Bulaje i Petra Nikolina.

 

Pročitajte još: Odličan nastup Zrenjaninaca na Prvenstvu Vojvodine za pionire i nade

 

Već narednog dana, takmičari mlađih uzrasnih kategorija svoje veštine pokazali su na Međunarodnom džudo turniru održanom u Srbobranu. Zrenjaninci su uspeli da se domognu čak sedam medalja. Prva mesta u svojim težinskim kategorijama osvojili su Lenka Stojanov, Nemanja Ristić i Nikola Medan. Na drugom stepeniku pobedničkog postolja popeo se Andrej Ankić, dok su bronzane medalje osvojili Lenka Stefanović, Ognjen Vukobrat i Vuk Tankosić.

 

Narednog vikenda, u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani, očekuje nas tradicionalni 38. po redu Osmomartovski turnir. Već sada, svoje učešće potvrdili su, pored boraca iz većine domaćih klubova, takmičari iz okolnih država, kao i jedan klub sa daleke Malte.

 

Zoran Bogaroški

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM