• Odbornici Skupštine grada će se izjašnjavati o 18 tačaka dnevnog reda

    Sednica Skupštine grada Zrenjanina zakazana je za sutra, a odbornici će se izjašnjavati o 18 tačaka dnevnog reda.   Između ostalog, na dnevnom redu je i odluka o promeni osnivačkog akta JKP „Vodovod i kanalizacija“, kojom se, prema mišljenju pojedinih nevladinih organizacija, ovom javnom preduzeću oduzima usluga prečišćavanja pijaće i otpadne vode. Aktivisti smatraju da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odbornici Skupštine grada će se izjašnjavati o 18 tačaka dnevnog reda

    Sednica Skupštine grada Zrenjanina zakazana je za sutra, a odbornici će se izjašnjavati o 18 tačaka dnevnog reda.

     

    Između ostalog, na dnevnom redu je i odluka o promeni osnivačkog akta JKP „Vodovod i kanalizacija“, kojom se, prema mišljenju pojedinih nevladinih organizacija, ovom javnom preduzeću oduzima usluga prečišćavanja pijaće i otpadne vode. Aktivisti smatraju da je promena odluke otvaranje prostora za privatne partnere u toj oblasti. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Gradska toplana” prosledila 378 opomena na adrese dužnika

     

    Pred odbornicima je i odluka o izmenama Plana generalne regulacije dela grada „Gradnulica“. Izmenama i dopunama promeniće se namena dela Gradnulice iz porodičnog u višeporodično stanovanje, što znači da će i u ovom delu grada biti omogućena izgradnja zgrada kolektivnog stanovanja.

     

    Grad će, ukoliko odbornici to podrže, neposrednom pogodbom otkupiti parcelu od Zemljoradničke zadruge „Mužljanski ritovi“ u stečaju, na kojoj je planirana izgradnja ulice. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    Na dnevnom redu je i izveštaj budžetske inspekcije, koja je prošle godine kontrolisala neke od direktnih i indirektnih budžetskih korisnika. Prema podacima iz izveštaja, pronađeno je 75 nepravilnosti, naloženo je 60 mera za njihovo otklanjanje, a podneta su i tri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv odgovornih lica, i to zbog uočenih nepravilnosti.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin