• Likovnom umetniku Srđanu Simiću deda je bio prvi model, sada izlaže te radove

    Izložba crteža „Portret dede“, čiji je autor likovni umetnik Srđan Simić, biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u zgradi Narodnog muzeja, u petak, 17. marta, u 19 časova. Izložba će trajati do kraja ovog meseca, a radno vreme galerije je od 16 do 20 časova.   Srđan Simić je rođen 22. jula […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Likovnom umetniku Srđanu Simiću deda je bio prvi model, sada izlaže te radove

    Izložba crteža „Portret dede“, čiji je autor likovni umetnik Srđan Simić, biće otvorena u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ), u zgradi Narodnog muzeja, u petak, 17. marta, u 19 časova. Izložba će trajati do kraja ovog meseca, a radno vreme galerije je od 16 do 20 časova.

     

    Srđan Simić je rođen 22. jula 1984. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2009, u klasi profesora Milana Blanuše. Dobitnik je godišnje nagrade za najuspešniji crtež umetničkog dela na Odeljenju za Likovne umetnosti, nastavnu disciplinu 2007/2008. Savladao je različite likovne tehnike – tradicionalne klasične i moderne digitalne.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dve ustanove kulture dobile direktore, oni bili jedini kandidati na javnom konkursu

     

    – Portret dede velikog formata je nastao tokom mog studiranja na Akademiji, pre gotovo 18 godina. Deda mi je bio prvi model kog sam crtao. Uvek je bio tu za mene kao miran i raspoložen model za poziranje. Moji prvi portreti bili su realistični, a dedin portret je bio među njima kada sam učio da crtam. To su bili manji radovi na formatu A4 papira. A ovi portreti su rađeni na velikim formatima na platnu sa blind ramom i predstavljaju crteže jedne studije istraživanja za nešto naprednije – kazao je Srđan Simić.

     

    srđan simić portret dede

     

    Rad sa dedom mu pomogao da unapredi veštine

     

    Portreti su rađeni ugljenim štapićima u različitim pozama i stilovima, kao što su ekspresivno, realno, studiozno i apstraktno.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Objekat koji koristi Savremena galerija Umetničke kolonije Ečka prelazi u javnu svojinu grada

     

    – Rad sa dedom kao modelom pomogao mi je da unapredim svoje veštine i tehniku stila, tako da stalno mogu da menjam i da se razvijam, iako je to samo jedan model. Kroz ove crteže, jasno se može videti dedino raspoloženje i uticaj vremena na njega, na primer, rast kose ili njeno skraćenje. Kada stvaram serijal crteža ili slika, obično se fokusiram na jednu temu, obično sa 10 do 15 dela u nizu, pre nego što pređem na drugu temu. Tako da sam nekad, na primer, fokusiran na apstraktnu prirodu ili pejzaž, a ponekad se odlučim i za 3D modelovanje – ističe Simić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura