Grad Vesti Zrenjanin

Zbog problema sa krovom privremeno obustavljeno igranje predstava

igranje predstava u pozorištu

Igranje predstava u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina je privremeno obustavljeno zbog problema sa krovom na pozorišnoj zgradi.

 

Početkom ove godine, prilikom velikog nevremena koje je zahvatilo Zrenjanin, u zrenjaninskom pozorištu je uočeno prokišnjavanje, odnosno oštećenje krova iznad dela velike sale. O tome je odmah obaveštena Gradska uprava Zrenjanina. Ona je na teren uputila građevinske stručnjake da bi procenili obim oštećenja krova. O svemu je informisano i Ministarstvo kulture i informisanja, koje je obezbedilo deo potrebnih novčanih sredstava za sanaciju krova.

 

U međuvremenu je, prilikom obilnih padavina, otpao deo maltera sa plafona u glumačkom salonu, o čemu je portal zrenjaninski.com prvi pisao. Iz tih razloga sve dalje aktivnosti u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ su obustavljene. Pozvana je i građevinska inspekcija da utvrdi trenutno stanje u tom delu zgrade.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ružna slika grada: Gomilaju otpad u prolazu između dve zgrade (Foto)

 

Ubrzo posle toga, građevinska inspekcija je donela rešenje o obustavljanju aktivnosti u tom delu zgrade, a Gradska uprava je raspisala javni poziv za popravku krova.

 

– Zrenjaninsko pozorište će nastaviti svoj rad na maloj sceni i na novim predstavama. Gostovaće i u drugim teatrima, do završetka radova na krovu – saopštio je danas direktor Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ Ivan Francuski.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM