Grad Vesti Zrenjanin

Obrušio se deo plafona u zgradi zrenjaninskog pozorišta

np toša jovanović

Prošlonedeljni kišni period i činjenica da krov na zgradi zrenjaninskog pozorišta prokišnjava, prouzrokovali su da se jedan deo plafona u glumačkom salonu obruši.

 

– Srećom, niko nije povređen. Mi smo odmah obavestili sve nadležne, pored ostalog i građevinsku inspekciju Gradske uprave. Oni su izašli na lice mesta, ali nam zaključak još nije dostavljen. Uvereni smo da će glumački salon biti zatvoren za upotrebu do završetka sanacionih radova – kaže za portal zrenjaninski.com Ivana Popov, pravnica u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Oglasila se i škola posle incidenta u kojem je povređena učenica

 

Ona napominje da je nakon obrušavanja plafona o svemu izveštena Gradska uprava i nadležne službe.

 

– Zgrada pozorišta vlasništvo je Grada Zrenjanina, a mi imamo samo pravo korišćenja. Istina je da je Grad Zrenjanin konkurisao kod Ministarstva kulture i informisanja za rekonstrukciju i sanaciju krovne konstrukcije zgrade i odobreno je pet miliona dinara. Ali, zbog pandemije korone i svega što se događalo u vezi sa njom, javna nabavka za izvođača radova nije još uvek raspisana. U međuvremenu, po nalogu Gradske uprave, bio je inženjer, koji je konstatovao šta sve treba uraditi. Očekujemo da će u narednih nekoliko nedelja biti raspisana javna nabavka – precizira Ivana Popov.

 

To je problem koji je, inače, aktuelan nekoliko godina unazad, napominje ona.

 

ivana popov
Ivana Popov

 

Ivana Popov: Od rešenja inspekcije zavisi i repertoar pozorišta

 

Ivana Popov ističe da sa nestrpljenjem očekuju nalaz i rešenje građevinske inspekcije. Jer, od toga zavisi i repertoar pozorišta, u slučaju da bude naloženo zatvaranje još nekih delova zgrade. Ona je uverena da će lokalna samouprava, koja je brzo reagovala, u najkraćem roku naći rešenje za sanacione radove.

 

Kao akutan problem ona navodi i kišnu kanalizaciju, koja nije adekvatno rešena, pa se u slučaju obilnih padavina voda sliva u podrum zgrade.

 

– Sve to ugrožava temelje zgrade, i to je jedan od problema koji u narednom periodu mora da se rešava. Posle toga važno je i uređenje dvorišta objekta – zaključuje Popov.

 

Zgrada zrenjaninskog pozorišta jedno je od najstarijih pozorišnih zdanja u širem regionu i nekoliko rekonstrukcionih projekata već je realizovano, kako bi se očuvao njen reprezentativni eksterijer i enterijer.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Obrušio se deo plafona u zgradi zrenjaninskog pozorišta“
  PA, ZAR NIJE IZVRŠENA „DETALJNA REKONSTRUKCIJA“, ISTOG, PRE NEKOLIKO GODINA, NA „OPŠTE ZADOVOLJSTVO“!!!???
  ILI, PARE SU „UTROŠENE“, KO ZNA GDE, KAO I PARE ZA REKONSTRUKCIJU „PUPINOVE KUĆE“-NEKOLIKO MILIONA!, A, DA NIŠTA NIJE PIPNUTO!!!
  MOŽETE VIDETI U „KEJU 2. OKTOBRA“, GDE JE ONA „OMLADINSKA ZADRUGA“!!!
  BLAGO NAMA S VAMA!!!
  NAJLEPŠE JE SA TZV. „GRAĐEVINSKIM RADOVIMA“ I ZAMENOM „ODLIČNIH“ NATRIJUMOVIH „JEFTINIJIH“ SVETILJKI-SADA JE, ZA OVE „NOVE“, NA REDU ZAMENA NATRIJUMOVIH, ZA „JOŠ BOLJE“ LEDOVKE!!!
  ŠTA RADE ODGOVARAJUĆE, DRŽAVNE SLUŽBE!!!???
  PREKOR IZ ELEMIRA!