Grad Vesti Zrenjanin

Ružna slika grada: Gomilaju otpad u prolazu između dve zgrade (Foto)

otpad

Samo nedelju dana nakon što je uklonjen otpad i potpuno očišćen prolaz između zgrade Zemljoradničke zadruge „Zrenjanin“ (Palata Dunđerski) i stambene zgrade na Žitnom trgu, na istom mestu napravljena je nova mini deponija.

 

– Znamo za problem, ali više nećemo čistiti. Oni koji otpad ostavljaju, moraće sami i da ga uklone. Kontejneri koji su predviđeni za stanove na Žitnom trgu postavljeni su u ulici Petra Bojovića i stanarima je potrebno nekoliko minuta da stignu do njih i odlože svoje kućno smeće – kaže za portal zrenjaninski.com Igor Virijević, načelnik komunalne milicije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Raspored kontejnera za kabasti otpad za ovu nedelju

 

Stanari ove zgrade smeće su godinama odlagali u kontejnere koji su se nalazili u delu dvorišta koji pripada Zemljoradničkoj zadruzi „Zrenjanin“.

 

– Ti kontejneri su u vlasništvu zadruge i nalazili su se u delu dvorišta koje pripada njoj. Uprava zadruge je odlučila da rešetkom zagradi svoj deo dvorišta, što je njihovo pravo. O tome su obavestili stanare. Ali, eto, to smo mi. Teško nam je da đubre odnesemo do kontejnera, nego ga bukvalno ostavljamo ispred svojih vrata, očekujući da ga neko odatle ukloni – ističe Virijević.

 

otpad

 

Otpad uklonjen, ali već nikla nova deponija

 

U JKP „Čistoća i zelenilo“ našem portalu su potvrdili da je mini deponija uklonjena pre nekoliko dana.

 

„Kontejneri za stanare ove zgrade postavljeni su u ulici Petra Bojovića. Lokacije za postavljanje kontejnera određuje gradska uprava, a „Čistoća“ ih samo postavi i prazni“, rekli su nam u JKP „Čistoća i zelenilo“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Počelo podizanje novog zida na Reformatorskom groblju

 

Ova mini deponija koju su bukvalno ispod svojih prozora napravili stanari zgrade nije i jedina u gradu.

 

„Ovakvih deponija ima još u gradu. Zato apelujemo na građane da kućni otpad odlažu u kontejnere“, kažu u „Čistoći“.

 

otpad

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Ништа што једна камера и казница не би могли да реше….

sinovoz