Grad Vesti Zrenjanin

“Putevi Srbije” o obilaznici: Izvode se radovi na kružnoj raskrsnici i mostu

putevi srbije o izgradnji obilaznice

Više čitalaca portala zrenjaninski.com pisalo nam je poslednjih dana i pitalo dokle se stiglo sa izgradnjom obilaznice oko Zrenjanina. Naša redakcija odgovor na to pitanje potražila je u Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Mart je pravi mesec za servis klima uređaja, stručnjaci objašnjavaju i zašto

 

„Na obilaznici oko Zrenjanina, shodno utvrđenoj i dogovorenoj dinamici, trenutno se izvode radovi na izgradnji kružne raskrsnice obilaznog puta sa državnim putem IB reda broj 12. Ovim su obuhvaćeni zemljani radovi (iskop zemlje, obrada podtla, izrada nasipa od peska, uređenje posteljice) i radovi na gornjem stroju (ugrađivanje drobljenog kamenog agregata)“, objašnjavaju u JP „Putevi Srbije“.

 

 

Kako nam je rečeno, u toku je i nabavka opreme za javno osvetljenje kružne raskrsnice, a obavljaju se i radovi na polaganju cevi za kablove.

 

Na mostu preko Begeja, koji se nalazi na trasi buduće obilaznice, betonira se pešačka staza i montira ograda.

 

PROČITAJTE JOŠ: Za rekonstrukciju parka “Putnikovo” odobreno 2,3 miliona dinara

 

„Rok za završetak ovih radova je uslovljen prethodnim završetkom radova na izmeštanju dalekovoda na potezu od oko 400 metara. Nakon toga će otpočeti radovi na kružnoj raskrsnici broj 6 i priključku. Sve aktivnosti oko izmeštanja mreže dalekovoda su u nadležnosti Grada Zrenjanina“, napominju u JP „Putevi Srbije“.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM