Grad Vesti Zrenjanin

Za rekonstrukciju parka “Putnikovo” odobreno 2,3 miliona dinara

park putnikovo

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije odobrilo je Gradu Zrenjaninu 2,3 miliona dinara za projekat rekonstrukcije parka “Putnikovo” u Zrenjaninu.

 

Na sajtu Grada Zrenjanina je objavljeno da je ovaj novac opredeljen na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje projekata pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Akcija “Popusti damama”: Ogrev misli na sve dame

 

Ministarstvo je raspisalo javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti lokalnih samouprava.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura nedavno je podsetio da je u protekle dve godine grad nabavio blizu 20.000 sadnica. Te sadnice su prosleđene gradskim i seoskim mesnim zajednicama.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Takođe, 300 novih sadnica posađeno je tokom prethodnih dana u gradskim naseljima i mesnim zajednicama “Dositej Obradović”, “Ruža Šulman”, “4. jul” i “Bagljaš”.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM