Grad Vesti Zrenjanin

Nastavak rekonstrukcije Gradskog stadiona, na redu teren i tribine

gradski stadion
Foto: Grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin je objavio poziv za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije za drugu fazu radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Karađorđevom parku. Rok za podnošenje ponuda je do 29. oktobra, navodi se u ovom pozivu.

 

Tokom radne posete Zrenjaninu u septembru, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je obišao Gradski stadion, na kom je izgrađena nova atletska staza i oko kog su postavljeni reflektori. On je tom prilikom najavio nastavak radova.

 

– Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova. To činimo kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata – rekao je Mirović.

 

Pročitajte još: SIMBOLIČNO: U Gradskoj bašti ponovo „niče“ Bečkerečka tvrđava

 

Vrednost dosadašnje investicije je oko 190 miliona dinara. Od toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara. A oko 70 miliona dinara je obezbeđeno iz budžeta Grada Zrenjanina. Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, zahvaljujući kojem je ovaj stadion, u koji decenijama nije ulagano, dobio novu atletsku stazu. Staza je u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

 

gradski stadion
Foto: Pokrajinska vlada

 

Gradski stadion će zadovoljiti sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije

 

U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da su u prvoj fazi rekonstrukcije izgrađeni i reflektorski stubovi. Međutim, postavljeno osvetljenje je samo za prvu fazu rekonstrukcije, što je oko polovine svetiljki od ukupno predviđenih.

 

„U drugoj fazi kompletno bi se obavila sanacija i rekonstrukcija celog stadiona. Obezbedila bi se i sva potrebna oprema za održavanje takmičenja. Novoprojektovano rešenje treba da zadovolji sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

 

Pročitajte još: Privode se kraju radovi na izgradnji dečijeg vrtića u naselju Putnikovo

 

Tehničkom dokumentacijom je potrebno obuhvatiti, između ostalog, sanaciju betonske ograde oko stadiona, kao i sanaciju betonskih tribina. Kako otkrivenih tako i natkrivenih. Planirana je i rekonstrukcija glavnih tribina čime bi se obezbedio direktan ulaz na teren iz svlačionica koje se nalaze ispod tribina. Druga faza radova obuhvata i postavljanje drenažnog sistema i zamenu trave na glavnom terenu, nabavku semafora i postavljanje video nadzora celog stadiona. Gradski stadion bi trebalo da dobije i kompletno ozvučenje.

 

Rok za izradu tehničke dokumentacije, koja je predmet ove javne nabavke, ne može biti duži od 45 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM