Grad Vesti Zrenjanin

Nastavak rekonstrukcije Gradskog stadiona, na redu teren i tribine

gradski stadion
Foto: Grad Zrenjanin

Grad Zrenjanin je objavio poziv za podnošenje ponuda za izradu tehničke dokumentacije za drugu fazu radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Karađorđevom parku. Rok za podnošenje ponuda je do 29. oktobra, navodi se u ovom pozivu.

 

Tokom radne posete Zrenjaninu u septembru, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je obišao Gradski stadion, na kom je izgrađena nova atletska staza i oko kog su postavljeni reflektori. On je tom prilikom najavio nastavak radova.

 

– Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova. To činimo kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata – rekao je Mirović.

 

Pročitajte još: SIMBOLIČNO: U Gradskoj bašti ponovo „niče“ Bečkerečka tvrđava

 

Vrednost dosadašnje investicije je oko 190 miliona dinara. Od toga, Pokrajinska vlada je, preko Uprave za kapitalna ulaganja, opredelila 120.777.243 dinara. A oko 70 miliona dinara je obezbeđeno iz budžeta Grada Zrenjanina. Reč je o zajedničkom projektu Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, zahvaljujući kojem je ovaj stadion, u koji decenijama nije ulagano, dobio novu atletsku stazu. Staza je u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

 

gradski stadion
Foto: Pokrajinska vlada

 

Gradski stadion će zadovoljiti sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije

 

U konkursnoj dokumentaciji je navedeno da su u prvoj fazi rekonstrukcije izgrađeni i reflektorski stubovi. Međutim, postavljeno osvetljenje je samo za prvu fazu rekonstrukcije, što je oko polovine svetiljki od ukupno predviđenih.

 

„U drugoj fazi kompletno bi se obavila sanacija i rekonstrukcija celog stadiona. Obezbedila bi se i sva potrebna oprema za održavanje takmičenja. Novoprojektovano rešenje treba da zadovolji sve standarde fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije i atletskih takmičenja evropskog ranga“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

 

Pročitajte još: Privode se kraju radovi na izgradnji dečijeg vrtića u naselju Putnikovo

 

Tehničkom dokumentacijom je potrebno obuhvatiti, između ostalog, sanaciju betonske ograde oko stadiona, kao i sanaciju betonskih tribina. Kako otkrivenih tako i natkrivenih. Planirana je i rekonstrukcija glavnih tribina čime bi se obezbedio direktan ulaz na teren iz svlačionica koje se nalaze ispod tribina. Druga faza radova obuhvata i postavljanje drenažnog sistema i zamenu trave na glavnom terenu, nabavku semafora i postavljanje video nadzora celog stadiona. Gradski stadion bi trebalo da dobije i kompletno ozvučenje.

 

Rok za izradu tehničke dokumentacije, koja je predmet ove javne nabavke, ne može biti duži od 45 kalendarskih dana od dana potpisivanja ugovora.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM