Foto dana Grad Vesti Zrenjanin

Privode se kraju radovi na izgradnji dečijeg vrtića u naselju Putnikovo

vrtić u naselju putnikovo
Foto: Grad Zrenjanin

Radovi na izgradnji novog dečijeg vrtića u zrenjaninskom naselju Putnikovo u završnoj su fazi. Na samom objektu su privedeni kraju svi građevinski radovi, postavljena je kompletna stolarija, urađena je spoljna fasada i zaštitna ograda, kao i rasveta u dvorištu. Ofarbani su unutrašnji zidovi i plafoni i postavljeni sanitarni čvorovi.

 

Trenutno se popločavaju prilazne staze, dok se u unutrašnjosti obavljaju pripreme za postavljanje podnih obloga.

 

Površina objekta je 742,62 kvadratnih metara. Radove finansiraju Republika Srbija i Grad Zrenjanin, uz podršku Evropske investicione banke. Ugovorena vrednost radova je 55 miliona dinara, a Grad Zrenjanin je za tu namenu opredelio 38 miliona dinara.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je podsetio da već dugo postoji potreba za jednim ovakvim objektom u tom delu grada i da će njegovim otvaranjem biti rešen problem organizovanog smeštaja mališana sa teritorije MZ „Bolnica – Berbersko“. Rekao je da će ovaj savremeni vrtić u naselju Putnikovo ne samo omogućiti prihvat većeg broja mališana, već i obezbediti uslove za njihov boravak po najvišim standardima.

 

Pročitajte još: Studenti imaju priliku da „oči u oči“ razgovaraju sa najvećim IT stručnjacima

 

Kako je ranije navedeno, očekuje se da ovaj vrtić počne s radom u drugom polugodištu tekuće školske godine, a u planu je početak izgradnje još jednog vrtića, u najvećem gradskom naselju Bagljaš.

 

Vrtić u naselju Putnikovo biće dvadeset prvi objekat u sastavu Predškolske ustanove Zrenjanin. U gradu trenutno, u punom kapacitetu, radi 19 vrtića plus vrtić na odeljenju pedijatrije Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

 

vrtić u naselju putnikovo
Foto: Grad Zrenjanin

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz