Grad Vesti Zrenjanin

JKP “Čistoća i zelenilo” objavilo nove informacije o radu sa strankama

pogrebna služba čistoća i zelenilo zrenjanin

Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” iz Zrenjanina objavilo je nove informacije o radu sa strankama koji se tiče organizacije sahrana, ugovaranja usluga, prodaje pogrebne opreme i pratećih komunalnih poslova.

 

Rad je organizovan radnim danima i subotom od 7 do 15 časova, a nedeljom od 8 do 15 sati.

 

U slučaju smrti, a radi prevoza posmrtnih ostataka, organizovano je dežurstvo na broju telefona 066/8660 300. I to non stop, bez obzira na policijski čas.

 

Svi građani kojima je potrebna bilo kakva informacija mogu se obratiti na brojeve telefona preduzeća 023/561 473 i 066/8660 300. Za pisanu komunikaciju, sve podneske i slične dokumente na raspolaganju je telefon faks 023/542 906, kao i e-mail pogrebno@jkpciz.co.rs i office@jkpciz.co.rs

 

“Čistoća i zelenilo”: Na grobljima preduzete sve higijenske i sanitarne mere

 

JKP “Čistoća i zelenilo” saopštava da su na gradskim grobljima u Zrenjaninu preduzete sve higijenske i sanitarne mere zaštite građana i zaposlenih od moguće zaraze ili prenosa virusa korona.

 

Ovo preduzeće podseća da je ograničeno okupljanje građana na javnim, otvorenim i zatvorenim prostorima. Distanca između lica mora biti najmanje dva metra, a na površini od 4 kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

 

Pročitajte još: Čišćenje i pranje gradskih ulica se obavlja i u vreme vanrednog stanja

 

“Te mere se moraju primenjivati, a da se pri tome ne naruše dostojanstvo pokojnika i ožalošćenih, niti pijetet čina sahranjivanja”, navode u preduzeću.

 

“Čistoća i zelenilo” ističe da je tokom sahrane obezbeđena mogućnost dezinfikovanja ruku,

 

“Upozoravamo sve stranke da je neophodno da se pridržavaju svih higijenskih mera, kao i propisanih ograničenja u kretanju. Sahrana nije izgovor za nepridržavanje bilo kojih mera i naše preduzeće nije nadležno za izdavanje opravdanja, dozvola ili sličnih dokumenata. U tom smislu, odričemo se bilo kakve odgovornosti. Sugerišemo strankama da je neophodno smanjiti broj lica koja prisustvuju sahrani. Jako je važno pridržavati se radnog vremena groblja i izričito je zabranjeno tokom vanrednog stanja organizovati okupljanja većeg broja lica oko grobnog mesta, naročito uz iznošenje hrane ili pića”, kažu u JKP “Čistoća i zelenilo” i dodaju da se ovo odnosi i na sva sela u kojima ovo preduzeće obavlja sahranjivanja pokojnika.

 

Mere zaštite za vreme vanrednog stanja

 

– Ulazak u poslovne objekte Javnog komunalnog preduzeća “Čistoća i zelenilo” se odvija tako da se ne stvaraju redovi ili gužva.

 

– U svakom poslovnom objektu uslužuju se istovremeno maksimalno dve osobe.

 

– Nakon što se oslobodi pristup zaposlenom, dozvoljeno je da uđe naredna stranka

 

– U redu izvan poslovnog objekta potrebno je održavati razmak od najmanje dva metra.

 

– Korisnicima usluga se sugeriše da, u skladu sa mogućnostima, koriste mogućnost plaćanja putem platnih kartica.

 

– Ukoliko imate potrebu, u poslovnim objektima možete dezinfikovati ruke, naročito za plaćanje gotovim novcem.

 

Pročitajte još: Problem čistih ruku u doba borbe protiv virusa korona

 

– Ukoliko kašljete i kijate, prekrijte usta i nos laktom ili papirnom maramicom koju je potrebno posle jednokratnog korišćenja odbaciti u kantu posebno namenjenu za to, i operite ruke.

 

– Ako imate siptome respiratorne infekcije i realne razloge da sumnjate da bi mogla biti u pitanju infekcija virusom korona, JKP “Čistoća i zelenilo” vas moli da ne ulazite u prostorije preduzeća, nego da se što pre javite na dežurne telefone Zavoda za javno zdravlje.

 

“Ukoliko u predstojećem periodu budu izdate nove preporuke nadležnih organa, vezane za zaštitu od virusa korona, blagovremeno ćemo o njima obaveštavati građane”, dodaje se u saopštenju.

 

Za sve informacije i usluge Pogrebne službe možete koristiti sledeće kontakte: office@jkpciz.co.rs i pogrebno@jkpciz.co.rs

 

Telefoni: 023/525 737, 023/561 473 i 066/8660 300

 

Tel/faks: 023/542 906

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM