Grad Vesti Zrenjanin

Brojne manifestacije i ove godine u turističkoj ponudi Zrenjanina

turistička organizacija grada zrenjanina
Foto: Turistička organizacija Grada Zrenjanina

Turistička ponuda Zrenjanina iz godine u godinu je sve sadržajnija, a gostiju u gradu na obalama Begeja sve je više, saopštavaju iz ovdašnje Turističke organizacije. Tome doprinose i brojne manifestacije koje se ovde organizuju.

 

– Pored manifestacija koje su već postale zrenjaninski brend, kao što su „Dani piva“, trudimo se da turističku ponudu našeg grada učinimo što raznovrsnijom. Tu imamo veliku podršku lokalne samouprave, ali i raznih udruženja i organizacija. To daje rezultate, a potvrda su manifestacije kao što je nedavno održani Festival kobasice i domaće rakije u Belom Blatu, koji je postao izuzetno posećen događaj, sa više od 15.000 posetilaca. A jedna od manifestacija koja je od regionalne priče, vezane za srednji Banat, prerasla u interncaionalno okupljanje, jeste predstojeći „Internacionalni festival vina Banata“ – navodi direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.

 

Pročitajte još: Devojčica iz filma „Mrtav ‘ladan“ režira predstavu u Narodnom pozorištu

 

On kaže da kalendar manifestacija u gradu i okolnim selima ove godine obiluje raznovrsnim događajima. Sve je to uspešno najavljeno i na proteklom Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Štampana je i brošura, sa detaljnim rasporedom događaja tokom cele 2020.

 

– U martu će u našem gradu biti 10. Međunarodni turnir u tekvondou, turnir u savremenom i latino plesu, 6. međunarodni „Pčela fest“, 38. Međunarodni osmomartovski džudo turnir… Na programu je i Osmomartovski koncert KUD „Arsenije Teodorović“. U aprilu je jubilarni 70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine. Tu su i razni događaji sa temom Uskrsa, muzičko-dramska smotra dece i vaspitača, pa školsko prvenstvo u ergometrima. U Lazarevu će biti manifestacija „Zdravlje iz košnice“, u Banatskom Despotovcu „Pitijada“, fotografska kolonija u Ečki… – nabraja Ljubotina samo deo događaja koji predstoje u narednim mesecima.

 

Pročitajte još: Internacionalni banatski festival vina okupiće veliki broj vinara

 

I zaista, cele godine smenjivaće se manifestacije koje su odavno stekle renome i širu popularnost, kao što su „Pesnička štafeta“, Etno festival „Banatska priča“, „Banatske vredne ruke“, Horski festival „Slobodan Bursać“, „ZrBizNet“, „Motojet H2O adrenalin“, „Sremčevi dani – Bal u Elemiru“, „Banatska bajka“, „Dani taraških roda“, 41. Susreti akvarelista, Žetelačke svečanosti u Mužlji, „Korzo fest“, pa niz manifestacija u selima i mesnim zajednicama, koje je teško pobrojati.

 

dani piva
Foto: Zoran Bogaroški

 

Brojne manifestacije u okviru „Dana piva“

 

I kao kruna svega, ovogodišnji 35. po redu „Dani piva“, u okviru kojih su i Međunarodni festival folklora „Lala“, pa „Dan Mađarske“, međunarodni sportski turniri, 37. „Zlatni kotlić“, Regata „Begej 2020“… Za kraj avgusta predviđeni su i „Fijakerijada“ u Mužlji i 63. Saziv Umetničke kolonije Ečka „Slika 2020“. U jesenjem delu godine je Buč u Mužlji, „Dani paradajza“ u Lukinom Selu, Festival tradicionalnih instrumenata „Rog Banata“, „Stripolis“… U oktobru su na programu „ZrBizNet“, Zrenjaninski polumaraton, Simpozijum o pivu, festival „Franc List“ u Ečki…

 

U Turističkoj organizaciji nadaju se da će sve manifestacije beležiti rast posetilaca. To je razlog da se u gradu ozbiljnije pozabave i problemom nedovoljnih smeštajnih kapaciteta.

 

– Zrenjanin je na slatkim mukama, jer se suočava sa činjenicom da raspoloživi smeštajni kapaciteti u gradu i okolini ne mogu da zadovolje sve veću tražnju. Zbog toga se ubuduće mora raditi na rešavanju tog problema – zaključuje Zoran Ljubotina.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz