• Devojčica iz filma „Mrtav ‘ladan“ režira predstavu u Narodnom pozorištu

    Tara Manić, koja je postala poznata po ulozi devojčice u komediji „Mrtav ‘ladan“, u kojoj izgovara legendarnu repliku: „Neću da ti kažem, ćelavi“, režiraće novu predstavu u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.   Reč je o predstavi „Osam žena“, po tekstu Roberta Tome, čija premijera bi trebalo da bude održana 23. maja. Prva proba […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Devojčica iz filma „Mrtav ‘ladan“ režira predstavu u Narodnom pozorištu

    Tara Manić, koja je postala poznata po ulozi devojčice u komediji „Mrtav ‘ladan“, u kojoj izgovara legendarnu repliku: „Neću da ti kažem, ćelavi“, režiraće novu predstavu u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu.

     

    Reč je o predstavi „Osam žena“, po tekstu Roberta Tome, čija premijera bi trebalo da bude održana 23. maja. Prva proba zakazana je za 24. mart.

     

    Narodno pozorište „Toša Jovanović“, inače, raspisalo je audiciju za mladu glumicu (do 25 godina), sa odličnim pevačkim sposobnostima, za ulogu u predstavi „Osam žena“ u režiji Tare Manić. Audicija će se održati u ponedeljak, 9. marta, od 10 časova, na Sceni „Todor Manojlović“.

     

    Pročitajte još: Emisija „S Tamarom u akciji“ u poseti Perlezu, Novom Bečeju i Hetinu

     

    Tara Manić je rođena 1994. godine u Beogradu. Završila je Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“ i Treću beogradsku gimnaziju. Diplomirala je 2017. godine na Katedri za pozorišnu i radio režiju, kao student generacije, u klasi prof. Alise Stojanović i Igora Vuka Torbice, predstavom „Fotografija 51“ En Zigler u Ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, sa Natašom Tapušković u glavnoj ulozi.

     

    Počinje sa radom na Fakultetu dramskih umetnosti 2017. godine kao demonstrator, a 2018. godine postaje stručni saradnik na predmetu Pozorišna režija, u klasi prof. Alise Stojanović.

     

    Sa svojim predstavama je gostovala u desetak evropskih zemalja. U okviru nagrade na Međunarodnom frankofonom festivalu u Poznanju, boravila je u prestižnom pariskom pozorištu „La Colline“ (2014) i na jubilarom, 70. Avinjonskom festivalu (2016).

     

    Govori engleski, francuski i portugalski jezik.

     

    U nastavku pogledajte kako izgleda legendarna scena iz filma „Mrtav ‘ladan“.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=Yv0cDz-5j2w

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura