• „Vojvodinaput“ prodat iz trećeg puta: Otkrivamo ko je novi vlasnik firme

    Zrenjaninska firma „Vojvodinaput“ prodata je rudarsko – građevinskom preduzeću „Hidrooprema“ iz Šapca za 224,9 miliona dinara, saznaje portal zrenjaninski.com.   Ovo je konstatovao i Privredni sud u Zrenjaninu, koji je, nakon prodaje „Vojvodinaputa“ kao pravnog lica, doneo rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad putarskim preduzećem. Postupak stečaja biće nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Vojvodinaput“ prodat iz trećeg puta: Otkrivamo ko je novi vlasnik firme

    Zrenjaninska firma „Vojvodinaput“ prodata je rudarsko – građevinskom preduzeću „Hidrooprema“ iz Šapca za 224,9 miliona dinara, saznaje portal zrenjaninski.com.

     

    Ovo je konstatovao i Privredni sud u Zrenjaninu, koji je, nakon prodaje „Vojvodinaputa“ kao pravnog lica, doneo rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad putarskim preduzećem. Postupak stečaja biće nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu.

     

    Do sada su organizovane dve neuspešne prodaje imovine „Vojvodinaputa“ metodom javnog nadmetanja. Tek iz trećeg pokušaja nekada uspešna firma je dobila novog vlasnika. „Hidrooprema“ je početkom jula u celosti isplatila kupoprodajnu cenu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ovo su trenutno najtraženija zanimanja na zrenjaninskom tržištu rada

     

    Na sajtu rudarsko građevinskog preduzeća „Hidrooprema“ se navodi da je ovo društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano 1992. godine i da se neprekidno širi. U početku se kompanija bavila bušenjem bunara za navodnjavanje, a kasnije i za vodosnabdevanje, snižavanje nivoa podzemnih voda i bušenjem geotermalnih sondi. To je značilo i potpuno opremanje bunara i puštanje sistema u rad. Vremenom, kompanija započinje i sa bušenjem i izradom svih vrsta šipova, dijafragmi i sidara, kao i obavljenjem iskopa.

     

    Na sajtu se navode i neki od projekata na kojima je „Hidrooprema“ bila angažovana, kao i klijenti sa kojima je sarađivala. Među projektima se nalaze i auto-putevi Leskovac – Vranje i Mateševo – Podgorica, zatim brza pruga Beograd – Novi Sad… Među klijentima je nekoliko poznatih mesnih industrija, kao i kompanija „Linglong“, koja gradi proizvodne pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni.

     

    Rešenje o bankrotstvu doneto decembra 2018.

     

    Podsetimo, Privredni sud u Zrenjaninu je rešenje o bankrotstvu “Vojvodinaputa” doneo 7. decembra 2018. To rešenje je postalo pravosnažno 4. februara naredne godine. U obrazloženju je navedeno da su se poverioci složili da se stečajni postupak odmah nastavi bankrotstvom.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Hiperbarična komora “Oxybaric” pomaže da se rešite stresa i napetosti

     

    To je, u svom iscrpnom izveštaju, predložio i stečajni upravnik Slobodan Sudarov, uz preporuku da se proda imovina koju poseduje ovo propalo preduzeće. Najvrednija imovina koju „Vojvodinaput“ ima su nepokretnosti, a od njih najviše vredi upravna zgrada sa pomoćnim prostorijama, u ulici Žarka Zrenjanina 75. Što se opreme tiče, ona je u vrlo lošem stanju i uglavnom je van funkcije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Preduzeće nema nikakve potencijale, ni finansijske ni kadrovske, da se oporavi – zaključio je svojevremeno Sudarov i predložio Privrednom sudu da proglasi bankrotstvo preduzeća i da se njegova imovina rasproda.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija