• Ovo su trenutno najtraženija zanimanja na zrenjaninskom tržištu rada

    Najtraženija zanimanja na zrenjaninskom tržištu rada u prvoj polovini ove godine bila su vozači, prodavci, magacioneri, komercijalisti, operateri u proizvodnji, radnici na pakovanju u različitim delatnostima…   Bili su traženi i radnici u oblasti mašinstva (bravari, mašinbravari, zavarivači), elektrotehničari, elektroinstalateri, elektromonteri, pomoćni radnici u kuhinji i gerontodomaćice.   Ove podatke objavila je zrenjaninska filijala Nacionalne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ovo su trenutno najtraženija zanimanja na zrenjaninskom tržištu rada

    Najtraženija zanimanja na zrenjaninskom tržištu rada u prvoj polovini ove godine bila su vozači, prodavci, magacioneri, komercijalisti, operateri u proizvodnji, radnici na pakovanju u različitim delatnostima…

     

    Bili su traženi i radnici u oblasti mašinstva (bravari, mašinbravari, zavarivači), elektrotehničari, elektroinstalateri, elektromonteri, pomoćni radnici u kuhinji i gerontodomaćice.

     

    Ove podatke objavila je zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ).

     

    „Poslodavci se kontinuirano obraćaju našoj službi za uslugu posredovanja u zapošljavanju. Dok je prošle godine epidemija uticala na određene promene u potražnji na tržištu rada, u prvoj polovini 2021. bila je veća potražnja za profilima koji poseduju stručna znanja i koji su i u redovnim okolnostima nešto traženiji“, ističu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje u Zrenjaninu i dodaju da se u prvih šest meseci sa evidencije zaposlilo 2540 lica.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebni vozači teretnih motornih vozila za rad u zemlji i inostranstvu

     

    Kroz međuregionalno posredovanje, za rad na lokacijama u Srbiji, bili su traženi bravari, monteri, operateri u proizvodnji, električari, vodoinstalateri, građevinski i ugostiteljski radnici.

     

    Za rad u Sloveniji bili su traženi zavarivači, zidari, limari, krovopokrivači, mesari, stolari-monteri i vozači teretnih vozila.

     

    U zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje kažu da je u prvoj polovini godine subvencije za samozapošljavanje, odnosno za pokretanje privatnog posla, u srednjem Banatu koristilo 25 osoba.

     

    „Finansijska podrška preko programa za novo zapošljavanje iz kategorije teže zapošljivih omogućila je da se zaposli 27 lica. Od toga je devet osoba sa invaliditetom“, navode u NSZ.

     

    Preko programa subvencija za osobe sa invaliditetom bez radnog iskustva zaposleno je osam osoba sa evidencije nezaposlenih.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „I ove godine teže zapošljiva nezaposlena lica su imala prioritet pri uključivanju u aktivne mere zapošljavanja“, dodaju u NSZ.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]