• U Zrenjaninu skuplja piletina, u Beogradu i Novom Sadu junetina

    Zrenjaninci su u trećoj nedelji jula juneće meso plaćali manje nego Beograđani i Novosađani, ali je zato svinjetina u našem gradu uglavnom koštala isto koliko i u glavnom gradu Srbije i Novom Sadu, pokazuju podaci koje je danas objavio Republički zavod za statistiku.   U izveštaju o najčešćim cenama poljoprivrednih proizvoda u gradovima i opštinama […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U Zrenjaninu skuplja piletina, u Beogradu i Novom Sadu junetina

    Zrenjaninci su u trećoj nedelji jula juneće meso plaćali manje nego Beograđani i Novosađani, ali je zato svinjetina u našem gradu uglavnom koštala isto koliko i u glavnom gradu Srbije i Novom Sadu, pokazuju podaci koje je danas objavio Republički zavod za statistiku.

     

    U izveštaju o najčešćim cenama poljoprivrednih proizvoda u gradovima i opštinama u Srbiji, u periodu od 15. do 21. jula, navodi se da je najčešća cena kilograma junetine u prodavnicama u Zrenjaninu iznosila 880 dinara. U Novom Sadu je ta cena bila 908,80 a u Beogradu 999,99 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Trend organizovanog prevoza u porastu, a evo i zašto

     

    Najčešća cena svinjskog mesa u zrenjaninskim prodavnicama je bila 595 dinara, uglavnom kao i u Beogradu i Novom Sadu.

     

    I teletina je u trećoj nedelji jula bila jeftinija u našem gradu, nego u Beogradu i Novom Sadu. Zrenjaninci su je najčešće plaćali 899,99 dinara, Beograđani 949,99 dinara, a Novosađani čak 1.318,80 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova poslovna prilika: PSC ĆIRCOM raspisao dva konkursa za posao

     

    Najčešća cena svežeg pilećeg mesa u ovdašnjim prodavnicama je bila 359,99 a na pijaci 380 dinara. U druga dva grada je bila niža. Tako je u Beogradu piletina u prodavnicama koštala 339,99 dinara, a na pijacama 330 dinara. U Novom Sadu je u prodavnicama koštala 299,99 dinara, a na tržnicama 350 dinara.

     

    Najčešća cena svežeg šarana u Zrenjaninu je iznosila 700 dinara, u Beogradu 550 a u Novom Sadu 749,99 dinara.

     

    Kako se utvrđuju najčešće cene?

     

    Republički zavod za statistiku objašnjava da se cene na malo poljoprivrednih proizvoda snimaju dva puta mesečno – na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i od 15. do 21. u mesecu. Snimanje se obavlja u prodavnicama i na pijacama sa najvećim prometom.

     

    Zavisno od godišnjeg doba, snimaju se cene najvažnijih, odabranih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Za svaki proizvod biraju se po tri cene: najčešća, najniža i najviša cena.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Najčešća cena u prodavnici ili na pijaci je ona po kojoj se određeni proizvod prodaje u najvećim količinama.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin