• Trend organizovanog prevoza u porastu, a evo i zašto

    Kako je stiglo leto, tako se povećao i broj vanrednih autobuskih polazaka koji organizovano prevoze putnike na letovanje. Nekada se na odmor najčešće odlazilo sopstvenim automobilom, međutim poslednjih godina je primećen rast organizovanog autobuskog prevoza, a za to postoji nekoliko razloga.   Velika ponuda turističkih tura po Srbiji   Verovatno ste primetili da su turističke […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Trend organizovanog prevoza u porastu, a evo i zašto

    Kako je stiglo leto, tako se povećao i broj vanrednih autobuskih polazaka koji organizovano prevoze putnike na letovanje. Nekada se na odmor najčešće odlazilo sopstvenim automobilom, međutim poslednjih godina je primećen rast organizovanog autobuskog prevoza, a za to postoji nekoliko razloga.

     

    Velika ponuda turističkih tura po Srbiji

     

    Verovatno ste primetili da su turističke agencije napravile ponude različitih tura po Srbiji. Zato u svakom trenutku možete da obilazite lepote naše zemlje uz pratnju turističkog vodiča. Iako trend rasta ovakve vrste turizma postoji godinama, zainteresovanost je naprasno buknula u periodu između korona talasa, kada su još uvek postojale komplikacije oko putovanja u inostranstvo koje su uključivale obavezan karantin. Tako su mnogi, zaista povoljno, organizovano autobusom obilazili sve znamenitosti i lepote kojima smo okruženi. Među najpopularnijim destinacijama svakako su Krupajsko vrelo, Rajačke pimnice, Golubac, Đerdap, Đavolja varoš i mnoge znamenitosti kojima je bogata naša zemlja.

     

    Posebna vrsta turizma je verski turizam kojim se na isti način, organizovano, zainteresovane grupe vode u obilazak fruškogorskih manastira, čuvene Doline jorgovana, zatim Raške oblasti i nastarije crkve na našem tlu itd. Ono što je posebno važno je da kod takvih putovanja ne postoji sezona. Ture se organizuju uglavnom vikendom i u bilo koje doba godine možete da se opustite i obiđete nešto što do tada niste. Naravno, sve to možete da obilazite i u sopstvenoj režiji, ali je neuporedivo lakše kada idete organizovanim prevozom, sa vodičem koji poznaje kraj u koji vas vodi. Takođe, obilazak vinskih puteva ne bi bio moguć ukoliko vozite, zar ne?

     

    Savremeni autobusi

     

    Poslednjih godina pojavio se veliki broj autobuskih prevoznika. Neka preduzeća su novoosnovana, a neka su nastala od ostataka nekadašnjih javnih transportnih preduzeća koja su privatizovana. Svi se sećamo koliko je nekada bilo mučenje putovati organizovanim prevozom jer su se mnogi autobusi doslovno raspadali. Leti je radilo grejanje, zimi hlađenje, kvarovi su bili „kao dobar dan“. I sve to je uticalo da nam se vožnja autobusom smuči.

     

    S pojavom zdrave konkurencije mnogo toga se popravilo kada je reč o kvalitetu prevoza i samih vozila. Tako danas, recimo, retko koji međugradski autobus nema klima uređaj. Kada je reč o iznajmljivanju autobusa, otišlo se nekoliko koraka napred i većina prevoznika ima autobuse sa udobnim sedištima, toaletom, kuhinjom, audio i video uređajem. Visoka higijena se, naravno, podrazumeva.

     

    Prelazak granice bez većih zadržavanja

     

    Kada krene sezona godišnjih odmora, česte su gužve na graničnim prelazima. Ko je putovao na more automobilom, zna da se na granici nekada čeka i po tri sata! Jedna od prednosti putovanja autobusom je ta što je čekanje na granici i po nekoliko puta kraće nego kada idete automobilom jer na traci za autobuse uglavnom ima manje vozila i ceo proces je kraći. Pored toga, na nekim graničnim prelazima ne morate ni da izlazite jer vođa puta pokupi pasoše, iznese ih i cela procedura bude zaista brzo gotova.

     

    Troškovi puta neuporedivo niži

     

    Sve putarine, gorivo i drugi troškovi puta neuporedivo su niži kada se podele na veliki broj putnika autobusa i uračunaju u konačnu cenu, nego kada ih plaćate sami, vozeći se automobilom. Ovo je posebno primetno sada kada su cene goriva drastično povećane. Stoga je jedan od razloga zašto mnogi na odmor idu autobusom upravo taj što će potrošiti manje novca na prevoz.

     

    Na put bez razmišljanja

     

    Duže putovanje, posebno ako idete negde u inostranstvo, često je stresno i donosi mnogo razloga za brigu. Stalno se pitate da li ste na dobrom putu, da li ćete bezbedno stići do krajnje odrednice, da li će sa autom biti sve u redu… Onda i večita briga o tome da li je mesto na kome ste parkirali auto bezbedno, strah da ga neko ne ošteti, ne obije i slično. Jasno je da takvih problema sa organizovanim prevozom autobusom nećete imati.

     

    Uživanje u pogledu

     

    Možda nije toliko bitna stvar, ali opušteno razgledanje okoline je nešto što mnogi vole i što ih opušta, čineći put lakšim. Sama pomisao na to da ne morate da se brinete o putu, naplatnim rampama, da li ćete potrefiti izlaz sa auto-puta i slično, učiniće vas mnogo smirenijim. Bezbrižno razgledanje pejzaža pored puta je svakako nešto što ne možete da priuštite sebi ukoliko vozite i pazite na put.

     

    Bez alternative

     

    Nabrojali smo neke od prednosti putovanja autobusom, ali to važi za one koji se dvoume između autobusa i automobila. Postoje i putnici koji nisu vozači, nemaju automobil ili im automobil jednostavno nije dovoljno dobar da bi se upustili u takvu avanturu, posebno u stranoj zemlji.

     

    Primer dobre prakse – Šljivić Prevoz

     

    Kada je reč o iznajmljivanju autobusa, mnogi autoprevoznici se time bave. Međutim, zaista nije svejedno kome poveravate svoju bezbednost, ali i raspoloženje koje zavisi od kvaliteta autobusa i samog prevoza uopšte.

     

    Kao primer dobre prakse bismo istakli firmu Šljivić, koja godinama stvara svoj brend, a sve zasnovano na kvalitetu i dugotrajnosti. Oni poseduju veliki broj autobusa i minibuseva koje možete da iznajmite po veoma pristupačnim cenama, bez obzira na to da li je reč o ekskurziji ili nekom drugom tipu organizovanog prevoza.

     

    Na sajtu sljivicprevoz.com možete pogledati koje sve autobuse možete iznajmiti i pod kojim uslovima. Takođe, možete pročitati i o dodatnim uslugama koje ova firma pruža. Naravno, možete pronaći i sve potrebne kontakte kako biste se još danas raspitali kako da iznajmite autobus ili minibus.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin