• Stopiran konkurs za odlazak medicinskih sestara u Nemačku

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je na konferenciji za novinare, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao da je ovogodišnji konkurs za odlazak medicinskih sestara na rad u Nemačku „zaustavljen“, jer je s partnerima dogovoreno da ove godine ne bude sproveden.   Takođe je naveo da je saglasan sa stavom predsednika Aleksandra […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stopiran konkurs za odlazak medicinskih sestara u Nemačku

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je na konferenciji za novinare, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, rekao da je ovogodišnji konkurs za odlazak medicinskih sestara na rad u Nemačku „zaustavljen“, jer je s partnerima dogovoreno da ove godine ne bude sproveden.

     

    Takođe je naveo da je saglasan sa stavom predsednika Aleksandra Vučića da treba zaustaviti odlazak medicinskih sestara u Nemačku.

     

    Pročitajte još: Prekvalifikuj se za posao u IT sektoru i gradi novu karijeru u Zrenjaninu

     

    Upitan o raspisivanju novog konkursa Nacionalne službe za zapošljavanje i GIZ-a za odlazak u Nemačku, Zoran Đorđević je rekao da je taj konkurs zaustavljen i da ih više neće biti.

     

    On je precizirao da je dogovoreno da ove godine ne bude sproveden konkurs. A sledeće godine će biti sagledano raskidanje ugovora s Nemačkom.

     

    Ministar je naveo da je neko ranije potpisao takav sporazum sa predstavnicima Nemačke.

     

    Pročitajte još: Potrebni radnici za rad u Zrenjaninu, Melencima i Srpskom Itebeju

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Odlazak dece i porodica funkcionera na studije i lečenje u inostranstvu? Da li je to obustavljeno?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija