• Statistika je čudo: Kažu da je prosečna plata u okrugu 58.405 dinara

    Kad god se pojave zvanični statistički podaci koji govore o tome kolika je prosečna plata ili prosečna penzija u Srbiji, Srednjobanatskom okrugu ili Zrenjaninu, reaguju pojedini građani tvrdeći da to nema veze sa realnošću.   Naime, mnogi imaju zarade koje su manje od proseka, čak i za 10.000 ili 20.000 dinara. Ali, u statistiku ulaze […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Statistika je čudo: Kažu da je prosečna plata u okrugu 58.405 dinara

    Kad god se pojave zvanični statistički podaci koji govore o tome kolika je prosečna plata ili prosečna penzija u Srbiji, Srednjobanatskom okrugu ili Zrenjaninu, reaguju pojedini građani tvrdeći da to nema veze sa realnošću.

     

    Naime, mnogi imaju zarade koje su manje od proseka, čak i za 10.000 ili 20.000 dinara. Ali, u statistiku ulaze i primanja onih koji zarađuju daleko više od običnog sveta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vozači kamiona u Evropi: Godišnje može da se uštedi oko 10.000 evra

     

    Podsetimo, na području koje pokriva zrenjaninska filijala Poreske uprave Srbije nalaze se i 404 milionera. To je za devet više u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo prijavljeno 395, pokazuju podaci Poreske uprave Republike Srbije, a više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    I kada se sve to sabere i oduzme, dobijemo zvaničnu statistiku.

     

    A zvanična statistika kaže da je prosečna bruto plata u Srednjobanatskom okrugu u septembru iznosila 80.762 dinara, odnosno 58.405 dinara neto.

     

    Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u septembru su najviše zarađivali Zrenjaninci – 60.393 dinara neto. Za njima daleko zaostaju Novocrnjani, sa prosečnom neto zaradom od 54.921 dinar.

     

    Po platama su na trećem mestu Žitištani, koji su u septembru prosečno zaradili 53.847 dinara. U opštini Sečanj prosečna septembarska neto zarada je bila 52.383 dinara, dok je u opštini Novi Bečej iznosila 52.267 dinara.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prosečna neto zarada u Srbiji u septembru je, inače, bila 65.218 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin