• Na našem području devet milionera više u odnosu na prošlu godinu

    Na području koje pokriva zrenjaninska filijala Poreske uprave Srbije nalaze se 404 milionera. To je za devet više u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo prijavljeno 395, pokazuju podaci Poreske uprave Republike Srbije.   Ovaj zaključak je izveden nakon što su obrađeni podaci o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na našem području devet milionera više u odnosu na prošlu godinu

    Na području koje pokriva zrenjaninska filijala Poreske uprave Srbije nalaze se 404 milionera. To je za devet više u odnosu na prošlu godinu, kada ih je bilo prijavljeno 395, pokazuju podaci Poreske uprave Republike Srbije.

     

    Ovaj zaključak je izveden nakon što su obrađeni podaci o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2020. godinu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Hiperbarična terapija doprinosi poboljšanju vašeg opšteg zdravlja

     

    Obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u prošloj godini ostvarili dohodak veći od 2.987.424 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

     

    Poreska uprava Srbije je saopštila da je primila ukupno 30.290 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2020. Najviše prijava podneto je od fizičkih lica sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd – ukupno 20.368. Zatim sledi teritorija koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Novi Sad – 6.039 prijava.

     

    U okviru ovog odseka nalazi se i filijala u Zrenjaninu, kojoj su podnete ukupno 404 prijave.

     

    Najčešća prijavljivana zanimanja u Srbiji su menadžer, direktor, inženjer, ekonomista, pravnik, dok je 91 odsto prijavljenih muškog pola.

     

    Ovde pročitajte aktuelne oglase za POSAO.

     

    Poreska uprava je navela da, osim ovih podataka, neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana za 2020. godinu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija