• Moja prva plata: Program podsticanja zapošljavanja mladih

    Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih pod nazivom „Moja prva plataˮ. Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i na sajtu Moja prva plata.   Ovim programom daje se mogućnost mladima bez radnog iskustva da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca u cilju sticanja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Moja prva plata: Program podsticanja zapošljavanja mladih

    Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za realizaciju programa podsticanja zapošljavanja mladih pod nazivom „Moja prva plataˮ. Javni poziv dostupan je na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje i na sajtu Moja prva plata.

     

    Ovim programom daje se mogućnost mladima bez radnog iskustva da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad. Na taj način mogu da povećaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

     

    Program se sprovodi kod poslodavca koji pripada privatnom ili javnom sektoru. Prioritet za uključivanje u program imaju poslodavci iz privatnog sektora, a naročito poslodavci iz devastiranih opština, u skladu sa propisom Vlade Republike Srbije o stepenu razvijenosti jedinica lokalne samouprave.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kafe restoran “Kovač” raspisao novi oglas za posao

     

    U program je planirano uključivanje 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih 30 godina života, koji su bez radnog iskustva i nalaze se na evidenciji nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Program „Moja prva plataˮ realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa u trajanju od devet meseci. Tokom trajanja programa Nacionalna služba za zapošljavanje isplaćuje novčanu naknadu. Ona na mesečnom nivou iznosi 20.000 dinara za mlade sa srednjim obrazovanjem, odnosno 24.000 dinara za mlade sa visokim obrazovanjem. Uz to, NSZ za mlade uključene u ovaj program uplaćuje doprinos za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

     

    Program se realizuje u četiri faze

     

    U toku je realizacija prve faze, namenjene isključivo poslodavcima koji se u periodu od 17. avgusta do 25. septembra prijavljuju na sajtu www.mojaprvaplata.gov.rs. Druga faza realizacije programa je namenjena nezaposlenim licima, koji će se u periodu od 1. do 15. oktobra prijavljivati na tom sajtu. Treća faza realizacije programa je izbor kandidata od strane poslodavaca u periodu od 16. do 31. oktobra. Konačne liste poslodavaca sa izabranim kandidatima biće dostupne od 1. do 7. novembra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Šinvoz” nudi osnovnu zaradu plus bonus od 70.000 dinara mesečno

     

    Četvrta faza realizacije programa je potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata i početak sprovođenja programa, u periodu od 8. novembra do 7. decembra.

     

    Do sada je, na nivou Republike Srbije, 24.361 lice informisano i prihvatilo je učešće. Na području filijale Zrenjanin informisana su o programu i prihvatila su učešće 473 lica.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Od naredne godine veći minimalac, evo koliko će tačno da iznosi

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]