• Matijević kupio Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ i uljaru „Banat“ u Novoj Crnji

    Kompanija „Matijević agrar“ je, preko svoje firme „MPZ Agrar“, postala većinski vlasnik Ribarskog gazdinstva „Ečka“ iz Lukinog Sela i Fabrike ulja „Banat“ iz Nove Crnje, objavio je portal „Agrosmart“.   Ovaj portal navodi da je Petar Matijević postao većinski vlasnik „Mirotin grupe“ iz Vrbasa, u okviru koje posluje i novocrnjanska uljara. Time je sa svojom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Matijević kupio Ribarsko gazdinstvo „Ečka“ i uljaru „Banat“ u Novoj Crnji

    Kompanija „Matijević agrar“ je, preko svoje firme „MPZ Agrar“, postala većinski vlasnik Ribarskog gazdinstva „Ečka“ iz Lukinog Sela i Fabrike ulja „Banat“ iz Nove Crnje, objavio je portal „Agrosmart“.

     

    Ovaj portal navodi da je Petar Matijević postao većinski vlasnik „Mirotin grupe“ iz Vrbasa, u okviru koje posluje i novocrnjanska uljara. Time je sa svojom kompanijom „Matijević agrar“ ušao u novi biznis u poljoprivredno-prehrambenoj industriji – proizvodnju ulja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: MIS COMERC je sinonim za kvalitet, profesionalnost i poslovnu korektnost

     

    Takođe, preuzimanjem vrbaske kompanije, postao je većinski vlasnik nekoliko vojvođanskih preduzeća, između ostalog i Ribarskog gazdinstva „Ečka“.

     

    Ribnjak „Ečka“, koji se nalazi na petnaestak kilometara od Zrenjanina, u trouglu reka Tise, Begeja i Tamiša, jedan od najstarijih i najvećih u Evropi. Viševekovna tradicija ribarenja na ovim prostorima stvorila je svojevrsni brend – „ečanskog šarana“, krupne ribe izuzetnog kvaliteta.

     

    Fabrika ulja „Banat“ iz Nove Crnje osnovana je 1961. godine. Proizvodi biljna ulja, masti, uljne pogače i sačme. Fabrika prerađuje seme suncokreta, soje, uljane repice, suncokreta visokooleinskog tipa i seme tikve golice. Paleta proizvoda sadrži suncokretova jestiva ulja poznata pod robnom markom „Cvet Banata“, kao i asortiman hladno ceđenih ulja.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Biznismen Petar Matijević nedavno je postao i vlasnik fabrike „Radijator“ u Zrenjaninu. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    S druge strane, odlučio je da proda celokupunu nepokretnu i pokretnu imovinu zrenjaninske kafilerije „Prekon“, o čemu je portal zrenjaninski.com pisao pre nekoliko dana. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 5

    1. E sada će katanac na vrata ribnjaka, a od ribnjaka će napraviti pšenična polja. Tako nam i treba, tražili smo demokratiju.

      1. Tako je prijatelju, gospodin je kupio i ribnjak u Novom Kneževcu i posle 56god. rada zatvorio i sad je 300 hektara vodene površine samo šiblje i korov, jednostavno nije mu dozvoljeno da nešto po njegovoj želji pretvori u oranice i on ga jednostavno ugasio, tako će i Ečka proći, nek nam je Bog u pomoći.

    2. Sve će se to vratiti narodu samo da Vojvodina i Srbija stanu na noge i oslobode se Crnogorsko-prekodrinski mafije.

    3. Covek uzeo za svoje pare…sa svojim moze da radi sta god..najbolje da mu odredjuje neki lala sta ce sad da radi

    4. Rodom sam iz Belog Blata.Od kad znam za sebe konzumiram samo ečanskog šarana jer je najbolji.Od nedavno je sve pos katancem, ostajemo bez šarana u godišnje doba kada je riba najukusnija.Ako je kupio Matijević ribnjak, okej, ali zašto je sve pod katancem? Da li to znači da
      nam Matijević uskraćuje ovo zadovoljstvo i potrebu zauvek?

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija