• Matijević se povlači: Prodaje se celokupna imovina kafilerije „Prekon“

    Preduzeće „Prekon“, koje je u vlasništvu kompanije „Matijević“, oglasilo je prodaju nepokretne i pokretne imovine u Zrenjaninu, saznaje portal zrenjaninski.com.   U vlasništvu ovog preduzeća nalazi se pogon kafilerije, sa deset objekata i zemljištem površine 6.544 kvadratna metra, u Šećeranskoj ulici bb. Na prodaju su ponuđeni i kancelarijski nameštaj, mašine i oprema za postrojenje za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Matijević se povlači: Prodaje se celokupna imovina kafilerije „Prekon“

    Preduzeće „Prekon“, koje je u vlasništvu kompanije „Matijević“, oglasilo je prodaju nepokretne i pokretne imovine u Zrenjaninu, saznaje portal zrenjaninski.com.

     

    U vlasništvu ovog preduzeća nalazi se pogon kafilerije, sa deset objekata i zemljištem površine 6.544 kvadratna metra, u Šećeranskoj ulici bb. Na prodaju su ponuđeni i kancelarijski nameštaj, mašine i oprema za postrojenje za preradu sporednih proizvoda životinjskog porekla.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju useljivi stanovi, lokali i garažna mesta u naselju Lesnina (Foto)

     

    Imovina se prodaje u postupku prikupljanja pisanih zatvorenih ponuda, u viđenom stanju, bez prava kupca na naknadne reklamacije. Konačna kupoprodajna cena biće utvrđena nakon sprovedenog postupka.

     

    Kako se navodi u oglasu, pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica u skladu sa propisima Republike Srbije. Kriterijum za izbor najpovoljnijeg ponuđača je visina ponuđene kupoprodajne cene.

     

    Podsetimo, građani Zrenjanina su se duže vreme žalili na neprijatne mirise koji su se širili iz pogona „Prekona“. Usledili su i višenedeljni, masovni protesti Zrenjaninaca, posle čega je reagovala i lokalna samouprava. Odeljenje inspekcija Gradske uprave, naime, donelo je rešenje o privremenoj zabrani obavljanja proizvodnog procesa u postrojenju fabrike „Prekon“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U međuvremenu je pokrenut i sudski proces koji je završen izricanjem novčanih kazni preduzeću i odgovornim licima u njemu. Presudom Privrednog apelacionog suda potvrđena je presuda zrenjaninskog suda kojom je izrečena i zaštitna mera – zabrana okrivljenom pravnom licu DOO „Prekon“ da se bavi preradom sporednih proizvoda životinjskog porekla, proizvodnjom proteina životinjskog porekla i topljenjem masti iz sirovine sporednih proizvoda životinjskog porekla u objektu na adresi u Zrenjaninu, ulica Šećeranska bb, u trajanju od pet godina.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Kad kineska gumara proradi,ova trovacnica ce nam buditi nostalgicne uspomene na vreme kada je vazduh bio dobrog kvaliteta i zdrav

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]