Ekonomija Vesti Zrenjanin

Biznismen Petar Matijević i zvanično novi vlasnik fabrike „Radijator“

radijator

Privredni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je konstatovano da je fabrika „Radijator“ u stečaju, čije je sedište svojevremeno premešteno iz Zrenjanina u glavni grad Srbije, prodata preduzeću „MAT Real Estate“ iz Novog Sada. Ova livnica je prodata kao pravno lice po ceni od 414,8 miliona dinara. Toliko je i iznosila početna cena na javnom nadmetanju.

 

Inače, vrednost imovine, u koju spadaju nekretnine, oprema, avansi, zalihe i potraživanja, procenjena je na više od dve milijarde dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Organizacija korporativne proslave: O čemu sve treba razmišljati

 

Od nepokretne imovine, „Radijator“ ima pogone, upravnu zgradu, gradsko građevinsko zemljište od oko 5.000 kvadrata i stambeni objekat u ulici Slobodana Bursaća.

 

Kako saznajemo, preduzeće „MAT Real Estate“, u vlasništvu biznismena Petra Matijevića, bilo je jedini ponuđač na javnom nadmetanju, održanom 10. juna.

 

„Podneskom od 29. juna, stečajni upravnik je obavestio sud da je kupoprodajna cena isplaćena u celosti u ugovorenom roku. Stečajni upravnik je ujedno podneo zahtev za donošenje odluke o upisu prava svojine u korist kupca. Podnet je i zahtev za brisanje svih tereta na nepokretnoj i pokretnoj imovini stečajnog dužnika“, navodi se u obrazloženju rešenja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Oglašena prodaja stana u Zrenjaninu u vlasništvu propale firme

 

Ovim rešenjem, u koje je redakcija portala zrenjaninski.com imala uvid, obustavljen je stečajni postupak nad nekada veoma uspešnom fabrikom za proizvodnju radijatora, kotlova i uslužnog liva.

 

Podsetimo, „Radijator“ je u stečaju od februara 2017. godine. Predlog za otvaranje stečaja podnela je zrenjaninska firma „VVV“. Obrazloženje je bilo da stečajni dužnik ne može da odgovori svojim novčanim obavezama u roku od 45 dana od dana dospelosti obaveze.

 

Iako se kompletna imovina „Radijatora“ nalazi u Zrenjaninu, stečajni postupak se vodio pred Privrednim sudom u Beogradu. Naime, bivši vlasnik je u jednom trenutku promenio sedište firme i sa zrenjaninske je preselio na beogradsku adresu.

 

radijator

 

MAT Real Estate osnovan pre sedam godina

 

Kada je reč o preduzeću „MAT Real Estate“, ono je osnovano 2014. godine sa primarnim ciljem da jedinstveno upravlja nekretninama matične kompanije „Matijević“. Kompanija „Matijević“ je osnovana 1994. sa primarnom delatnošću proizvodnje i prometa mesa. Međutim, kroz različite investicije je proširila delatnost i na poljoprivredu, ugostiteljstvo, trgovinu, reciklažu i ispitivanje zdravstvene ispravnosti.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Zbog ovakvog razvojnog puta, ukazala se potreba za formiranjem posebnog preduzeća koje će se baviti raznovrsnim nekretninama u vlasništvu kompanije. Naime, pored izdavanja i prodaje različitih objekata i zemljišta, preduzeće upravlja MAT hotelima, u čijem sastavu se nalazi i zrenjaninski hotel „Vojvodina“. U njegovom sastavu su i pojedini tržni centri i preduzeća.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.