• Četiri firme na istoj adresi u Žitištu i sve imaju istog direktora

    Zaključak javnog izvršitelja Željka Kesića od 20. decembra prošle godine, kojim se određuje sprovođenje izvršenja i to plenidbom, upisom zaloge, procenom i prodajom sto odsto udela izvršnog dužnika „Premium chicken“ iz Žitišta u privrednom društvu „Pile & Pile“, takođe iz Žitišta, otvorio je još jednu stranicu u slučaju žitištanske klanice.   Pretragom u Agenciji za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Četiri firme na istoj adresi u Žitištu i sve imaju istog direktora

    Zaključak javnog izvršitelja Željka Kesića od 20. decembra prošle godine, kojim se određuje sprovođenje izvršenja i to plenidbom, upisom zaloge, procenom i prodajom sto odsto udela izvršnog dužnika „Premium chicken“ iz Žitišta u privrednom društvu „Pile & Pile“, takođe iz Žitišta, otvorio je još jednu stranicu u slučaju žitištanske klanice.

     

    Pretragom u Agenciji za privredne registre može se videti da oba ova preduzeća imaju istu adresu i istog zakonskog zastupnika, direktora Sašu Stojanovića. Stojanović je na čelo firme došao sa pozicije izvršnog direktora grupacije „Biftek“ iz Niša, koja je od prethodnih vlasnika preuzela firmu, odnosno deo nekadašnjeg „Agroživa“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Otvoren stečajni postupak u još jednoj zrenjaninskoj firmi

     

    Pretragom finansijskih rezultata može se videti da su oba preduzeća u blokadi. „Premium chicken“, koji se i dalje vodi kao aktivno preduzeće, u blokadi je 68 dana na iznos od 205 miliona dinara. Poreski dug ovog preduzeća je 32 miliona. „Pile & Pile“ je u blokadi tri dana na iznos od 190.139 dinara.

     

    To nisu jedina preduzeća registrovana na istoj adresi. Na istoj adresi, u ulici Topolovački put bb, registrovana je i firma „Premium trgovina“. Ovom preduzeću oduzet je poreski identifikacioni broj. Jedino preduzeće koje nije u blokadi, a na istoj je adresi, jeste „Pile & Co“.

     

    Proizvodnja obustavljena, radnici dobili otkaze

     

    Kao što je portal zrenjaninski.com pisao prošle nedelje, proizvodnja u pogonima „Premium chickena“ je obustavljena, a radnici, njih oko 150, završili su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Više o tome možete PROČITATI OVDE.

     

    Šta će se dalje događati u ovom preduzeću, nastalom na temeljima nekadašnjeg „Agroživa“, videće se. Da li je u pitanju definitivan kraj živinarstva u ovom delu Banata ili će se pojaviti ozbiljan investitor, znaće se narednih meseci.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]