• Otvoren stečajni postupak u još jednoj zrenjaninskoj firmi

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, otvoren je stečajni postupak u zrenjaninskoj firmi „MDN Agri“. Za stečajnu upravnicu je imenovana Dragica Arsić.   Prvo poverilačko ročište, na kojem će biti razmatran izveštaj o ekonomsko-finansijskom položaju stečajnog dužnika, zakazano je za 3. mart. Ispitno ročište, radi ispitivanja potraživanja, biće održano 1. jula.   PROČITAJTE JOŠ: Ponuda nedelje: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otvoren stečajni postupak u još jednoj zrenjaninskoj firmi

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, otvoren je stečajni postupak u zrenjaninskoj firmi „MDN Agri“. Za stečajnu upravnicu je imenovana Dragica Arsić.

     

    Prvo poverilačko ročište, na kojem će biti razmatran izveštaj o ekonomsko-finansijskom položaju stečajnog dužnika, zakazano je za 3. mart. Ispitno ročište, radi ispitivanja potraživanja, biće održano 1. jula.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ponuda nedelje: Predstavljamo nešto novo što će osvežiti vaš dom

     

    Predlog za otvaranje stečaja podnela je novosadska firma „Agroglobe“, koja od preduzeća „MDN Agri“ potražuje 421.609 evra i 6.473.635 dinara, uvećano za pripadajuću kamatu na glavnicu. Predlagač je u zahtevu istakao da je dužnik obustavio sva plaćanja u neprekidnom trajanju od 186 dana i da su zbog toga ispunjeni uslovi za otvaranje stečaja.

     

    Privredni sud u Zrenjaninu je prethodno doneo rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka. Imenovao je Dragicu Arsić za privremenu stečajnu upravnicu, kako bi sprečila uništavanje dokumentacije i imovine stečajnog dužnika. Određena je i mera obezbeđenja kojom se zabranjuje raspolaganje imovinom preduzeća „MDN Agri“.

     

    Da ima saznanja da se imovina obezvređuje, a dokumentacija uništava, sud je obavestio poverilac, novosadska firma „Agroglobe“. Inače, kako stoji u rešenju stečajnog sudije Dragana Jarića, rešenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka predstavniku preduzeća „MDN Agri“ nisu uspeli da uruče ni sud ni policija.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prema podacima Agencije za privredne registre, društvo sa ograničenom odgovornošću „MDN Agri“ osnovano je u oktobru 2003. godine. Specijalizovano je za proizvodnju, trgovinu i usluge.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija