Društvo Vesti Zrenjanin

Zrenjanin i ove godine na Sajmu turizma predstavio svoju turističku ponudu

zrenjanin na sajmu turizma

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Grad Zrenjanin uspešno je promovisan, a zajednički štand imali su i Turistička organizacija i Banja „Rusanda“.

 

Štand grada na Begeju u petak je bio veoma posećen. Sajamski posetioci su iskazali interesovanje za ponudu Zrenjanina i okolnih mesta a, već po tradiciji, na štandu su bili u ponudi i pčelarski proizvodi porodice Milosavljević.

 

Na Sajmu turizma je organizovana i veoma posećena prezentacija Grada Zrenjanina, u jednoj od sajamskih konferencijskih sala. O  turističkoj ponudi i potencijalima govorili su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, direktor Turističke organizacije Grada Zrenjanina Zoran Ljubotina i direktorica Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima dr Zorica Ćulibrk.

 

Pročitajte još: Memorijalna džipijada „Ilija Žarac“ u spomen na Iliju Solomuna

 

– Naš grad je lep i mi zaista imamo mnogo toga da ponudimo turistima i posetiocima. To je još uvek nedovoljno iskorišćen potencijal. Verujem da mnogi ne znaju da na samo petnaestak kilometara od centra grada imamo slano jezero i renomiranu banju, a da je s druge strane Specijalni rezervat „Carska bara“. Mi nemamo planine i more, ali smo se potrudili da imamo manifestacije za koje se zna nadaleko. Primer je nedavni događaj u selu od hiljadu stanovnika, Belom Blatu, koji je posetilo više od petnaest hiljada posetilaca. Slično je i za „Dane piva“ kada naš grad od 80000 stanovnika poseti i do pola miliona gostiju. Trudimo se i da organizujemo sportske spektakle u našim halama i na stadionu, i zbog toga ove objekte renoviramo i uređujemo – naglasio je gradonačelnik Janjić, uz poziv svima da posete naš grad.

 

zrenjanin na sajmu turizma

 

Na Sajmu turizma promovisana i melenačka Banja „Rusanda“

 

Govoreći o Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda“ u Melencima, direktorica ove ustanove dr Zorica Ćulibrk je podsetila da ta banja poseduje lekovito blato posebnog sastava i kvaliteta. Ono je jedinstveno u Srbiji, ali i u daleko širim okvirima.

 

– Banja se nalazi na obali najvećeg slanog jezera u Srbiji, na čijem dnu je lekoviti peloid, odnosno mulj. Mi smo jedina banja koja taj peloid može da upotrebi u svrhu lečenja na potpuno prirodan način. Sve ostale banje glinu mešaju sa lekovitom vodom. Naše blato može direktno da se primenjuje, i to je tako već više od 150 godina – naglasila je Ćulibrk.

 

Pročitajte još: Internacionalni banatski festival vina okupiće veliki broj vinara

 

Ona je istakla da banja poslednjih godina sve više razvija i ponudu prevencije zdravlja i velnes programe. Jedan od kvaliteta ove banje je i njena lokacija u zaštićenom parku prirode sa izuzetnim biodiverzitetom. Direktorica je naglasila da su u aktuelnoj godini kapaciteti i ponuda uvećani za 20 posto, jer je zahvaljujući podršci Grada Zrenjanina obnovljen blatni blok, dok je sopstvenim ulaganjima rekonstuisan i hidro blok.

 

zrenjanin na sajmu turizma

 

Zoran Ljubotina: Raspoloživi smeštajni kapaciteti ne mogu da zadovolje sve veću tražnju

 

Direktor Turističke organizacije Zoran Ljubotina osvrnuo se i na urađeno u proteklih godinu dana, ističući da je ponosan na ostvareno. On je napomenuo da je Zrenjanin na slatkim mukama, jer se suočava sa činjenicom da raspoloživi smeštajni kapaciteti u gradu i okolini ne mogu da zadovolje sve veću tražnju. Zbog toga se, dodao je, ubuduće mora raditi na rešavanju tog problema.

 

– Imamo sve više gostiju, a mi se trudimo da im ponudimo raznovrsne sadržaje. Tako smo imali horske i dečje festivale, „Korzo fest“ i „Banatske vredne ruke“, pa „Banatsku bajku“ koja gostuje i u selima… Od lokacija, tu su naša kupališta i izletišta, Specijalni rezervat „Carska bara“, pa Banja Rusanda. I ova godina odlično je počela. Imali smo izuzetnu manifestaciju u Belom Blatu, gde je jedno malo selo posetilo više od 15000 ljudi. Ove godine slede nam i jubilarni 35. po redu „Dani piva“, koji su brend našeg grada – naglasio je, pored ostalog, Ljubotina.

 

zrenjanin na sajmu turizma

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Pozvati turiste da dodju vozom u Zrenjanin, a kad dodju da im damo po casu vode za dobrodoslicu.

sinovoz