Slobodno vreme Vesti Zrenjanin

Memorijalna džipijada „Ilija Žarac“ u spomen na Iliju Solomuna

Memorijalna džipijada „Ilija Žarac“, prva po redu, održaće se 29. februara, u spomen na tragično stradalog mladića iz Elemira Iliju Solomuna.

 

– Vožnja će biti jednodnevna, karavanskog a ne takmičarskog tipa. Kotizacija je 2.000 dinara po osobi. Tu je uračunata majica, doručak, ručak i večera, odnosno hrana i piće u neograničenim količinama. Biće i muzičkog programa – kaže za portal zrenjaninski.com Nikola Solomun, Ilijin brat, koji je jedan od organizatora memorijalne manifestacije.

 

Pročitajte još: Internacionalni banatski festival vina okupiće veliki broj vinara

 

Ilija i Nikola bili su učesnici mnogih džipijada u regionu i šire, a često su se vraćali sa medaljama i peharima. Ilija je smrtno stradao u saobraćajnoj nesreći na elemirskom izletištu Babatovo, prilikom vožnje motocikla. U spomen na svog brata i uz podršku prijatelja, Nikola je rešio da organizuje memorijalnu džipijadu, sa ciljem da ona preraste u tradicionalni događaj.

 

ilija žarac

 

Skup učesnika prve Memorijalne džipijade „Ilija Žarac“ biće u selu Boka, u 8 časova. Prenoćište kao opcija moguće je u hotelu „Crveni cvet“ u Sečnju, odnosno šest kilometara od mesta dešavanja. Rezervacije smeštaja moguće su putem telefona 023 384 21 51 odnosnoo na e-mail info@crvenicvet.com

 

Cena prenoćišta za učesnika je 1.000 dinara po osobi, a za doručak doplata je 300 dinara. Dolazak treba potvrditi do 25. februara, zbog same organizacije, napominje Nikola Solomun.

 

Za sve ostale informacije zainteresovani se mogu obratiti na brojeve telefona: Nikola Žarac +381 64 342 84 53, Dušan 064 486 37 50 i Aljoša 065 472 41 33.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM