Društvo Vesti Zrenjanin

Čuveni lekar Tibor Čanji dolazi u rodni grad da pomogne bolnici

tibor čanji

Opšta bolnica “Đorđe Joanović” juče je saopštila da će čuveni lekar Tibor Čanji od 10. do 14. juna pomagati kolegama na Odeljenju kardiologije, kako bi se smanjila lista čekanja kod određenih intervencija.

 

Dr Tibor Čanji će obavljati invazivnu proceduru kojoj će biti podvrgnuti svi pacijenti koje je eventualno zadesio srčani udar, s ciljem da se izbegnu njegove neželjene posledice. Više o tome PROČITAJTE OVDE. 

 

A ko je zapravo dr Tibor Čanji?

 

U pitanju je stručnjak koji ne zaboravlja svoj rodni grad. Rođen je 1966. godine u Zrenjaninu.

 

Medicinski fakultet u Novom Sadu je završio 1992. godine. Specijalistički ispit iz interne medicine je položio 1999. godine, a ispit iz uže specijalnosti – kardiologije 2004. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Magistar je medicinskih nauka od 2005. godine sa radom „Klinički i hemodinamski parametri u kombinovanom infarktu miokarda leve i desne komore“.

 

Doktorsku disertaciju pod naslovom „Kliničke, angiografske i terapijske specifičnosti akutnog infarkta miokarda sa ST elevacijom kod osoba starijih od 75 godina“ odbranio je 17. novembra 2014. godine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

 

Pročitajte još: Među „zlatnim robotičarima“ i Zrenjaninci Nemanja Janus i Nikola Došlo

 

Stalno je zaposlen na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici na Klinici za kardiologiju od 1997. godine. U Jedinici intenzivne kardiološke nege radio je od 2000. godine. Bavi se invazivnom kardiološkom dijagnostikom i perkutanim koronarnim intervencijama, a od 2002. godine samostalno radi koronarografije i invazivne intervencije.

 

Član je Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva, kao i Udruženja kardiologa Srbije.

 

Učesnik je velikog broja stručnih sastanaka, simpozijuma i kongresa. Usavršavao se u Budimpešti 2000. godine, Rimu 2004. i 2011. i Parizu 2011. Autor i koautor je mnogih stručnih i naučnih radova.

 

Govori engleski i mađarski jezik.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM