Društvo Vesti Zrenjanin

Odeljenju kardiologije pomoć iz Instituta za kardiovaskularne bolesti

opšta bolnica đorđe joanović
Foto: Pixabay

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina uspostavila je saradnju sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Zahvaljujući njoj će svi pacijenti, kod kojih je indikovana invazivna procedura – otvaranje suženog ili zapušenog krvnog suda i ugradnja potpore – stenta, biti podvrgnuti ovoj intervenciji u što kraćem mogućem roku. Ova procedura se obavlja kako bi se kod pacijenata uspostavio pun protok krvi kroz srčane arterije.

 

Dr Tibor Čanji, subspecijalista – interventni kardiolog sa pomenutog Instituta će od 10. do 14. juna u Opštoj bolnici Zrenjanin obavljati ovu invazivnu proceduru. Njoj će biti podvrgnuti svi pacijenti koje je eventualno zadesio srčani udar, s ciljem da se izbegnu njegove neželjene posledice i smanji lista čekanja.

 

Pročitajte još: NIS ulaže u domove zdravlja u Zrenjaninu, Žitištu i Novom Bečeju

 

Na taj način se kod pacijenata izbegavaju operacije na otvorenom srcu. Time se ranije uspostavlja njihova radna i funkcionalna sposobnost.

 

„Ova saradnja uspostavljena je u interesu građana Srednjobanatskog okruga koji gravitiraju ka Opštoj bolnici. Nastala je zahvaljujući razumevanju Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i menadžmenta Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, na čelu sa načelnikom Invazivne hemodinamske i radiološke dijagnostike dr Draganom Debeljačkim“, saopštila je zrenjaninska bolnica.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM