Društvo Vesti Zrenjanin

Odeljenju kardiologije pomoć iz Instituta za kardiovaskularne bolesti

opšta bolnica đorđe joanović
Foto: Pixabay

Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina uspostavila je saradnju sa Institutom za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Zahvaljujući njoj će svi pacijenti, kod kojih je indikovana invazivna procedura – otvaranje suženog ili zapušenog krvnog suda i ugradnja potpore – stenta, biti podvrgnuti ovoj intervenciji u što kraćem mogućem roku. Ova procedura se obavlja kako bi se kod pacijenata uspostavio pun protok krvi kroz srčane arterije.

 

Dr Tibor Čanji, subspecijalista – interventni kardiolog sa pomenutog Instituta će od 10. do 14. juna u Opštoj bolnici Zrenjanin obavljati ovu invazivnu proceduru. Njoj će biti podvrgnuti svi pacijenti koje je eventualno zadesio srčani udar, s ciljem da se izbegnu njegove neželjene posledice i smanji lista čekanja.

 

Pročitajte još: NIS ulaže u domove zdravlja u Zrenjaninu, Žitištu i Novom Bečeju

 

Na taj način se kod pacijenata izbegavaju operacije na otvorenom srcu. Time se ranije uspostavlja njihova radna i funkcionalna sposobnost.

 

„Ova saradnja uspostavljena je u interesu građana Srednjobanatskog okruga koji gravitiraju ka Opštoj bolnici. Nastala je zahvaljujući razumevanju Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo i menadžmenta Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, na čelu sa načelnikom Invazivne hemodinamske i radiološke dijagnostike dr Draganom Debeljačkim“, saopštila je zrenjaninska bolnica.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz