Grad Vesti Zrenjanin

Objavljen prostorni plan za auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad

prostorni plan

Do 4. septembra se na ranom javnom uvidu nalazi Prostorni plan područja posebne namene koridora auto-puta Beograd – Zrenjanin – Novi Sad.

 

Prostorni plan je moguće pogledati na zvaničnim internet stranicama ministarstva nadležnog za poslove prostornog planiranja i lokalnih samouprava koje su obuhvaćene prostornim planom. Uvid je omogućen i u zgradama skupština gradova Beograda, Pančeva, Zrenjanina i Novog Sada, kao i opština Opovo, Kovačica, i Žabalj.

 

Pravna i fizička lica mogu da dostave primedbe i sugestije na izloženi materijal u pisanoj formi lokalnim samoupravama i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. To mogu da učine do 4. septembra.

 

PROČITAJTE JOŠ: Sledi izgradnja kružne raskrsnice na trasi buduće obilaznice

 

U ovom dokumentu se navodi da auto-put Beograd (Ovča) – Zrenjanin – Novi Sad predstavlja krak primarne mreže puteva Srbije. On treba da ubrza i učini efikasnijim postojeće daljinske tokove na magistralnom pravcu od Beograda ka Zrenjaninu i Novom Sadu.

 

„U sistemu putne mreže Srbije ovaj putni pravac predstavlja osnovnu vezu na pravcu sever-jug. On povezuje Vojvodinu i Beograd, odnosno centralne i severne delove Srbije. Nastavak ovog državnog puta severno od Zrenjanina prema Novom Sadu predstavlja važnu vezu ka međunarodnom putu E-75“, navodi se u prostornom planu.

 

Približna dužina koridora auto-puta je 110 kilometara. Projekat podrazumeva izgradnju kompletnog profila auto-puta, između Novog Sada i Zrenjanina i beogradskog naselja Ovča. I to sa svim putnim objektima i denivelacionim ukrštanjima.

 

„Takođe, planirana je i rehabilitacija, modernizacija i dogradnja postojeće mreže državnih puteva prvog i drugog reda u zoni koridora. Auto-put mora da se izgradi tako da ispunjava sve savremene tehničke uslove, u skladu sa važećim propisima i standardima“, piše u ovom dokumentu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz