Grad Vesti Zrenjanin

Sledi izgradnja kružne raskrsnice na trasi buduće obilaznice

radovi na kružnoj raskrsnici

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je najavilo fazne radove na kružnoj raskrsnici nove obilaznice i puta Zrenjanin – Klek.

 

„Radovi na kružnoj raskrsnici će se izvoditi u fazama, po kojima će biti postavljena i privremena saobraćajna signalizacija. Od danas, 20. avgusta, na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 12, na deonici Zrenjanin – Klek. Za vreme izvođenja radova, u ovoj fazi, biće na snazi dvosmerno odvijanje saobraćaja. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenje brzine i postavljenu saobraćajnu signalizaciju“, saopštavaju iz JP „Putevi Srbije“.

 

Iz ovog preduzeća je portalu zrenjaninski.com prosleđena i informacija da radove na obilaznici oko Zrenjanina izvode “Energoprojekt-niskogradnja” iz Beograda i “Bauwesen” iz Lazarevca. Vrednost ugovorenih radova je 352,65 miliona dinara, bez PDV-a.

 

Ugovoreni rok za završetak radova je 15. septembar ove godine.

 

PROČITAJTE JOŠ: Započeta rekonstrukcija vrelovodne mreže, upućen apel građanima

 

„Trenutno se izvode radovi na mostu, gde je završeno betoniranje kolovozne ploče. Sada se priprema betoniranje pešačkih staza na mostu. Na trasi, na deonicama I i III, završavaju se asfaltni radovi, odnosno izrada gornjeg bitumeniziranog nosivog sloja i izrada habajućeg sloja asfaltbetona”, navode u “Putevima Srbije”.

 

U toku je i izmeštanje i zaštita instalacija, kao i radovi na izmeštanju trase vodovodne mreže.

 

“Počinje se i sa radovima na zaštiti fekalne kanalizacije i na izradi javnog osvetljenja kružnih raskrsnica. Završeni su radovi na zaštiti TT kablova i na zaštiti gasovoda“, precizira se u saopštenju JP „Putevi Srbije“ dostavljenom našoj redakciji.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM