Sport Vesti Zrenjanin

Zrenjaninski osnovci biće deo NBA karavana u Srbiji

nba karavan

Pet zrenjaninskih osnovnih škola činiće jednu, od ukupno šest divizija u okviru NBA junior karavana koji ove godine doživljava svoje četvrto izdanje u Srbiji.

 

Po ugledu na američku NBA ligu, učenici četvrtog i petog razreda 30 osnovnih škola iz pet gradova (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Zrenjanin) učestvovaće u ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji u Srbiji. Prva aktivnost koja očekuje mlade košarkaše je DRAFT koji će se održati krajem marta u Beogradu. Tada će biti podeljeni dresovi za sve učesnike i lopte za škole.

 

NBA junior liga Srbije je plod dugogodišnje saradnje Košarkaškog saveza Srbije i američke NBA lige. Direktor ovog takmičenja za Srbiju Bojan Popović ovih dana boravio je u Zrenjaninu, koji se pokazao kao odličan organizator velikih košarkaških događaja. Time se Zrenjanin kvalifikovao da bude domaćin jedne divizije ovog takmičenja.

 

Pročitajte još: Duško Tošić danas slavi 35. rođendan, čestitke pljušte sa svih strana (Foto)

 

Održan je i radni sastanak sa pomoćnikom gradonačelnika Simom Salapurom, kao i sa organizatorima ovog takmičenja u našem gradu – Dejanom Dimitrijevićem, generalnim sekretarom Okružnog košarkaškog saveza, i Marinkom Pajićem, saradnikom u Savezu za školski sport Grada Zrenjanina. Sastanku su prisustvovali i predstavnici pet zrenjaninskih osnovnih škola.

 

U pitanju su škole „Petar Petrović Njegoš“, „Dr Jovan Cvijić“, „Žarko Zrenjanin“, „Dositej Obradović“ i „2. oktobar“.

 

Pobednici grupa takmičiće se u play off-u, a pobedniku pripada NBA košarkaški prsten.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM