• Zrenjaninski osnovci biće deo NBA karavana u Srbiji

    Pet zrenjaninskih osnovnih škola činiće jednu, od ukupno šest divizija u okviru NBA junior karavana koji ove godine doživljava svoje četvrto izdanje u Srbiji.   Po ugledu na američku NBA ligu, učenici četvrtog i petog razreda 30 osnovnih škola iz pet gradova (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Zrenjanin) učestvovaće u ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski osnovci biće deo NBA karavana u Srbiji

    Pet zrenjaninskih osnovnih škola činiće jednu, od ukupno šest divizija u okviru NBA junior karavana koji ove godine doživljava svoje četvrto izdanje u Srbiji.

     

    Po ugledu na američku NBA ligu, učenici četvrtog i petog razreda 30 osnovnih škola iz pet gradova (Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Zrenjanin) učestvovaće u ovoj jedinstvenoj sportskoj manifestaciji u Srbiji. Prva aktivnost koja očekuje mlade košarkaše je DRAFT koji će se održati krajem marta u Beogradu. Tada će biti podeljeni dresovi za sve učesnike i lopte za škole.

     

    NBA junior liga Srbije je plod dugogodišnje saradnje Košarkaškog saveza Srbije i američke NBA lige. Direktor ovog takmičenja za Srbiju Bojan Popović ovih dana boravio je u Zrenjaninu, koji se pokazao kao odličan organizator velikih košarkaških događaja. Time se Zrenjanin kvalifikovao da bude domaćin jedne divizije ovog takmičenja.

     

    Pročitajte još: Duško Tošić danas slavi 35. rođendan, čestitke pljušte sa svih strana (Foto)

     

    Održan je i radni sastanak sa pomoćnikom gradonačelnika Simom Salapurom, kao i sa organizatorima ovog takmičenja u našem gradu – Dejanom Dimitrijevićem, generalnim sekretarom Okružnog košarkaškog saveza, i Marinkom Pajićem, saradnikom u Savezu za školski sport Grada Zrenjanina. Sastanku su prisustvovali i predstavnici pet zrenjaninskih osnovnih škola.

     

    U pitanju su škole „Petar Petrović Njegoš“, „Dr Jovan Cvijić“, „Žarko Zrenjanin“, „Dositej Obradović“ i „2. oktobar“.

     

    Pobednici grupa takmičiće se u play off-u, a pobedniku pripada NBA košarkaški prsten.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin