• Zrenjaninski motociklisti briljirali na takmičenju u Jagodini (Foto)

    Proteklog vikenda Karting centar Jagodina po prvi put je ugostio takmičare Moto-Bike Moped Endurance Cupa, koji su ovaj grad napustili puni oduševljenja. Među takmičarima su se čule samo reči hvale, kako za samu stazu i organizaciju, tako i za domaćine koji su uložili maksimalan trud kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.   S […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninski motociklisti briljirali na takmičenju u Jagodini (Foto)

    Proteklog vikenda Karting centar Jagodina po prvi put je ugostio takmičare Moto-Bike Moped Endurance Cupa, koji su ovaj grad napustili puni oduševljenja. Među takmičarima su se čule samo reči hvale, kako za samu stazu i organizaciju, tako i za domaćine koji su uložili maksimalan trud kako bi sve prošlo u najboljem mogućem redu.

     

    S obzirom na to da je trka u Jagodini organizovana kao zamena za Banja Luku, u kojoj je staza Zalužani potpuno potopljena, organizatori su se odlučili da zadrže planirani dnevni raspored trka. To se na kraju ispostavilo kao odlična odluka. Pred oko 1.000 gledalaca okupljenih oko staze, kompletan program krenuo je u 10.15 časova slobodnim treninzima. Završen je u 20.30 sati proglašenjem najboljih po klasama.

     

    Garage Team završio na prvom mestu

     

    Prvi su na stazu izašli takmičari klasa Open i Open V čija je trka u dužini od 60 minuta startovala u 14.30 sati. Već na samom startu trku je povela ekipa Nanotech Moto-Bike Racing Team 131. Međutim, na čelu se zadržala do sedmog kruga. Tada su usled pada, nakon kontakta između Miloša Petkovića i Jovana Pantića iz ekipe Nina Racing Team, prednost izgubili od ekipe Garage Team 18, za koju su vozili Darko Prokin i Ivica Stankov. U tom trenutku, na drugoj poziciji, u klasi Open, nalazila se ekipa TSM Racing, dok je Taurunum Racing Team bio treći.

     

    Sredinom trke dolazi do preokreta. S pete pozicije ekipa TT Micron, za koju su nastupali Dragan Mišković Pepa i Zoran Saravolac, uspeva da podigne tempo i uznapreduje sve do druge pozicije. Osvojili su je u 67. krugu i zadržali je do samog kraja, ispred ekipe TSM Racing koju čine Nemanja Šepa i Jovan Majstorović. Pobedu je osvojila gore pomenuta ekipa Garage Team 18 iz Zrenjanina uz najbrži krug trke 40.718.

     

    zrenjaninski motociklisti
    Foto: Live Production

     

    U startu poveli Dragan Jankov i Slobodan Kečan

     

    U klasi Open V, od samog starta povela je ekipa Garage Team 7, u sastavu Dragan Jankov i Slobodan Kečan. Ona se našla ispred ekipa S Tuned Racing i Beko Racing Team. Već u sedmom krugu ekipa S Tuned Racing iz Kraljeva, za čijim upravljačem su se nalazili Uroš Živković i Aleksandar Voštinić, imala je problema. Stoga ekipa Beko Racing Team izbija na drugu poziciju uz jak tempo koji ju je u 38. krugu doveo na vodeću poziciju u klasi. Marko Stošić u tim trenucima pravi i najbrže vreme trke u klasi Open V – 41.295. On se zadržava na prvoj poziciji sve do 64. kruga. Tada je moped ekipe Beko Racing Team preuzeo Igor Gašparević. Gašparević je kroz cilj prošao kao drugoplasirani, ispred ekipe S Tuned Racing koja se i pored problema dovezla do cilja ispred konkurenata u klasi.

     

    Pročitajte još: Deset medalja Proleteru, Lena Stoiljkovski najbolja plivačica

     

    Po završetku trke u klasi Open, od 16 sati krenula je trka klase Serija. U njoj je povela ekipa Garage Team koja je vodila sve do sedmog kruga. Tada je Nikola Kišprdilov pao, a vođstvo u trci preuzela je ekipa Nanotech Moto-Bike Racing Team iz Novog Sada. Ona se na čelu zadržala sve do 111. kruga. Međutim, usled problema sa auspuhom Novosađani su morali na kratku intervenciju u boks. U tom trenutku vođstvo preuzima ekipa Garage Team iz Zrenjanina, u sastavu Darko Prokin, Nikola Kišprdilov i Ivica Stankov. I na prvoj poziciji se zadržava do kraja, uz najbrži krug trke 40.182.

     

    Na drugom mestu i pored problema

     

    Nakon povratka iz boksa, ekipa Nanotech Racing Team, u sastavu Vladimir Živković, Miloš Petković i Kristian Ivanoski, zadržala se na drugom mestu i pored još jednog problema. Od početka do samog kraja trke na poziciji broj tri nalazi se ekipa S Tuned Racing. Za nju su nastupali Uroš Živković, Aleksandar Voštinić i Filip Pandrc. Njihovu treću poziciju na jedan krug je preuzela ekipa Taurnum Racing Team iz Zemuna. Ipak, Kraljevčani su se ubrzo vratili i ostali na podijumu.

     

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Kad postavljate slike, mogli bi barem koju njihovu… pise (foto), kad ono nema njih… zanimljivo..

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport