• ZRENJANINKE U RINGU: rEvolucija u borilačkim sportovima kreće danas!

    Prva i jedina revija isključivo ženskih borilačkih mečeva na ovim prostorima – rEvolucija, na kojoj će nastupiti i nekoliko zrenjaninskih takmičarki, biće održana u nedelju, 8. marta, u Novom Sadu.   Kako je najavljeno, među ženama borcima koje će se naći u ringu biće i Marina Đekić (K1) i Tijana Drašković (kik boks) iz KBS […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZRENJANINKE U RINGU: rEvolucija u borilačkim sportovima kreće danas!

    Prva i jedina revija isključivo ženskih borilačkih mečeva na ovim prostorima – rEvolucija, na kojoj će nastupiti i nekoliko zrenjaninskih takmičarki, biće održana u nedelju, 8. marta, u Novom Sadu.

     

    Kako je najavljeno, među ženama borcima koje će se naći u ringu biće i Marina Đekić (K1) i Tijana Drašković (kik boks) iz KBS Internacional, kao i Sandra Zekić (profesionalni boks). Sandra je, ujedno, i inicijatorka i organizatorka ovog jedinstvenog sportskog događaja.

     

    Od sportistkinja, preko sudija, do lekarskog tima, sve će biti žene. Izuzetak su momci koji će, sasvim netradicionalno, nositi runde ovoga puta.

     

    Inicijatorka tog događaja je dugogodišnja novinarka i reprezentativka u savate boksu Sandra Zekić.

     

    – Ono što većina ne zna jeste da su žene neretko uspešnije od muških kolega kod nas. Primera radi, samo Novi Sad danas ima prvu i jedinu ženu iz Srbije koja je osvojila 57 godina star međunarodni bokserski turnir „Beogradski pobednik“, a iz Novog Sada je. Reč je o Anđeli Branković koja trenutno juri normu za Olimpijadu u Tokiju. Novi Sad ima dve dvostruke svetske šampionke u kik boksu, Aleksandru Krstić i Teodoru Manić, a iz ovog grada je i aktuelna evropska prvakinja i osvajačica Svetskih borilačkih igara u savate boksu Kristina Džolić – navodi Sandra Zekić.

     

    tijana drašković
    Tijana Drašković (Foto: Zoran Bogaroški)

     

    Sandra Zekić: Vreme je za rEvoluciju

     

    Iz Novog Sada najveće uspehe postigla je i Jelena Kuburić (Đurić). Ona je pionirka jugoslovenskog boksa i kik boksa i osvajačica domaćih i internacionalnih medalja u kik boksu i boksu. A danas je jedna od najuvaženijih svetskih sudija u ringu.

     

    – Ja sam jedina televizijska reporterka u Srbiji koja je uspela da uporedo izgradi i karijeru TV novinarke na nacionalnoj televiziji i reprezentativke u savate boksu. Zbog toga prosto želim da na ovaj način skrenemo pažnju svih na uspehe koje ove devojke postižu – objašnjava Sandra.

     

    Ona dodaje da je imala sreće, budući da je zbog posla kojim se bavi bila vidljiva za kolege.

     

    – Želim da na kraju svoje sportske karijere više upoznam naše društvo sa devojkama i devojčicama koje su već sjajne. Tu su i naše su! I zaista mislim da je vreme za rEvoluciju u nadi da ćemo već sledeće godine izbaciti „r“ iz naziva i nastaviti Evoluciju tih sportiskinja – ističe Sandra.

     

    Sandra je jedna od devojaka koja će se večeras boriti. Ona je dvostruka vicešampionka Evrope i osvajačica bronzane medalje, a poslednjih nekoliko godina i profesionalna bokserka. Prva rEvolucija biće i njen oproštajni meč u gradu iz kog je sve i krenulo – Novom Sadu. Pored meča u profesionalnom boksu, iste večeri očekuje nas i šest uvodnih borbi (olimpijski boks, kik boks, savate boks i tajlandski boks), ali i demonstracija rekreativnog boksa i combat fitnesa, koji je sve popularniji među ženama, kao i brojni muzički nastupi.

     

    marina đekić osvojila titulu
    Marina Đekić

     

    Prihod od prodaje ulaznica klubovima i u humanitarne svrhe

     

    Ova revija, koju su do sada podržali i Grad Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, pretenduje da postane tradicionalna. Za sada je jedina u regionu i šire koja će u osnovi imati samo ženske mečeve u olimpijskom boksu, kik boksu i savate boksu i ženske sudije u ringu. Na taj način će doprineti da sve te devojke, među kojima je već dosta šampionki, sada postanu vidljivije.

     

    rEvolucija će stoga i simbolično biti održana u nedelju, 8. marta, u maloj sali SPENS-a. Karte su u prodaji preko Gigstix-a, a sav prihod od ulaznica biće uplaćen klubovima devojaka koje se na rEvoluciji budu borile, za njihove dalje pripreme i veću „vidljivost“. Jedan deo prihoda biće uplaćen za lečenje onih kojima je trenutno najpotrebnije.

     

    U nastavku pogledajte spisak mečeva i učesnica.

     

    revolucija

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport