Sport Vesti Zrenjanin

PORODICA DRAŠKOVIĆ: Brat i dve sestre neprikosnoveni u ringu (Foto)

bogdan drašković
Foto: Zoran Bogaroški

Porodica Drašković iz Zrenjanina u svojim redovima ima prave borce. Brat Bogdan i sestre Tijana i Sara veoma su uspešni kik-bokseri na koje su u Klubu borilačkih sportova Internacional, za koji nastupaju, veoma ponosni.

 

Trener Goran Zečević vredno ih priprema za predstojeće nastupe, a broj dosadašnjih medalja koje su osvojili na raznim takmičenjima dovoljno govori o tome da se radi o izuzetno talentovanim borcima.

 

Bogdan Drašković ima 17 godina i učenik je četvrtog razreda Elektrotehničke i građevinske škole „Nikola Tesla“, smer elektrotehničar automatike. Prvi u porodici je počeo da se bavi kik-boksom, i to pre nešto više od dve godine. Odmah u startu se videlo da je reč o sjajnom momku pred kojim je lepa karijera. Naime, još u vreme kada je počinjao da trenira osvojio je prvo mesto na svetskom kupu. Od tada su se nizala takmičenja, a stizala su i odličja, kojih je danas već pozamašan broj.

 

– Kik-boksu me je privuklo to što sam želeo naučim da se branim, kao i želja za takmičenjima i putovanjima. Dok sam išao u osnovnu školu nekoliko godina sam se bavio badmintonom, a onda sam napravio dužu pauzu. Nedostajala su mi takmičenja i putovanja, pa sam počeo da se bavim kik-boksom – priča Bogdan Drašković za portal zrenjaninski.com.

 

bogdan drašković
Foto: Zoran Bogaroški

 

Mladi Zrenjaninac je osvajač trećeg mesta na evropskom prvenstvu. Osvajao je balkanske i evropske kupove, kao i medalje na državnim i pokrajinskim takmičenjima. Takmiči se u kategoriji juniora, do 60 kilograma.

 

Uspesi koje je ostvarivao uticali su na Bogdanove mlađe sestre da pođu njegovim stopama. I ispostavilo se da su i one veoma talentovane za ovaj borilački sport. Danas svo troje treniraju pod budnim okom trenera Zečevića.

 

 

Sara Drašković na svih osam takmičenja osvojila zlato!

 

Tijana Drašković ima 15 godina i ide u Ekonomsku školu.

 

– Želela sam da se aktiviram, družim i putujem. Pre ovoga sam trenirala odbojku, ali pošto nismo imali neka posebna takmičenja prešla sam na kik-boks. Radila sam evropsko prvenstvo ove godine, svetski kup prošle godine… Na svetskom kupu sam osvojila treće mesto. A naredne godine me očekuje svetsko prvenstvo i nadam se uspehu – priča Tijana za naš portal.

 

Sara Drašković ima 11 godina. Brat Bogdan je i na nju uticao da se zainteresuje za ovaj sport. Kuriozitet je da je do sada bila na osam takmičenja i da je na svim osvojila zlato! Nema nijedan poraz. Sara planira da nastavi da se bavi ovim sportom.

 

Verujemo da njoj, Tijani i Bogdanu predstoji još puno sjajnih rezultata. Koje im od srca želimo!

 

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz