Sport Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci imali zapažen nastup na trci održanoj u Kuli (Foto)

moped endurance cup
Foto: Igor Nađ

Zrenjaninci su imali zapažen nastup na drugoj trci nadmetanja Moped Endurance Cup i MotoLand Skuter Cup, koja je vožena u subotu na karting stazi Motodroma u Kuli.

 

– Staza dužine 650 metara bila je, kao i prvog puta, poprište ozbiljnih okršaja, koji su se vodili gotovo u svim klasama. U trci dana, klasa Serija Moped, u kojoj trka traje puna četiri sata, priređeno nam je sat vremena neprestane borbe. U njoj su Darko Prokin iz Zrenjanina i Kristijan Ivanoski iz Novog Sada odvezli više od 50 krugova „na nož“. Nažalost, greške oba vozača dovele su da se duel prerano završi. Kao pobednička u ovoj trci izašla je ekipa Garage Team iz Zrenjanina. Drugoplasirani su bili TSM iz Novog Sada, a trećeplasirani zemunski Jahači Magle – kaže za portal zrenjaninski.com Zrenjaninac Igor Gašparević.

 

Pročitajte još: Kajakašima Begeja šest medalja u Kanjiži, najuspešniji Nikola Kovačević

 

On napominje da je klasa Open imala najzanimljiviju trku – start po suvom, potop u sred trke prouzrokovan obilnom kišom i nebrojeno duela i padova. Na kraju, novosadski trio još jednom je pokazao odličnu formu, pa je pobeda otišla Nikoli Gajiću iz Nanotech 2 ekipe. Drugi je bio Ivanoski iz TSM-a, a trećeplasirani Vladimir Živković iz Nanotech 1 tima.

 

 

Slobodan Kečan zauzeo drugo mesto

 

U okviru klase Moped Serija, u kojoj se boduju juniorske ekipe, dečaci iz kluba Nina Racing Team iz Zemuna nadmašili su Kikinđane iz KMRT. U potklasi GUS pobedu su izvojevali Jahači Magle, ispred Čombelini Racing Team-a i Taurunum Racing Team-a.

 

– Među skuterašima najbolju formu pokazao nam je Novopazarac Almir Šabanagić. On je u četiri trke – dve u klasi Open 70 i dve u klasi Serija 50, odneo ukupno četiri pobede. U prvoj trci Serije Almira, od starta je počeo da ga prati Slobodan Kečan iz Zrenjanina. Međutim, dve greške, koje su se završile padom, koštale su ga gubitka pobedničkih ambicija u prvoj trci. Morao se zadovoljiti drugim mestom, ispred Radovana Stanojevića iz Beograda, koji nam je pokazao odličnu vožnju. U drugoj trci voženoj po kiši, Šabanagić je zadao brži tempo. Ipak, Slobodan Kečan i Nikola Kišprdilov ovog puta su pametnije odigrali i sigurnom vožnjom su došli do pozicija dva i tri – navodi Gašparević.

 

U prvoj trci klase Open 70, Darko Prokin iz Zrenjanina osvojio je drugo mesto sigurnom vožnjom i uz prednost od 20 sekundi ispred trećeplasiranog Kraljevčanina Uroša Živkovića. U drugoj trci, Prokin je imao problema sa skuterom. Stoga je na drugu poziciju stigao sugrađanin Nikola Kišprdilov, ispred Živkovića, koji je do treće pozicije stigao u foto-finišu, svega 0,074 sekunde ispred Gašparevića.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM