• Zrenjaninac na Australijan openu: Zoran ispisuje nove stranice istorije tenisa u gradu!

    Iako mu je tek 17 godina, juniorski državni prvak Zoran Ludoški ispisuje nove stranice istorije tenisa u Zrenjaninu!   Mladi zrenjaninski teniser putuje danas u Melburn i biće jedan od dvojice igrača koji će predstavljati Srbiju na jednom od najvećih teniskih turnira na svetu – Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu za juniore, poznatijem kao Australian […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac na Australijan openu: Zoran ispisuje nove stranice istorije tenisa u gradu!

    Iako mu je tek 17 godina, juniorski državni prvak Zoran Ludoški ispisuje nove stranice istorije tenisa u Zrenjaninu!

     

    Mladi zrenjaninski teniser putuje danas u Melburn i biće jedan od dvojice igrača koji će predstavljati Srbiju na jednom od najvećih teniskih turnira na svetu – Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu za juniore, poznatijem kao Australian Open. Na ovom juniorskom grend slem turniru nastupiće oko 80 najboljih tenisera iz celog sveta, a među njima su i Zoran Ludoški i Branko Đurić.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mate Nemeš u poslednje tri godine doneo pet medalja sa velikih takmičenja

     

    Zoran u Melburn putuje sa svojim trenerom Nikolom Mojsinom, takođe Zrenjanincem. Tamo ga prvo očekuje pripremni ITF turnir prve kategorije, pa zatim Australian Open, na kojem će igrati singl mečeve, ali i nastupiti u dublu sa Đurićem.

     

    zoran ludoški

     

    – Pripremao sam se prethodna dva meseca u Novom Sadu sa Filipom Parocijem i Aleksandrom Jankovićem. U novembru sam trenirao i sa Laslom Đereom, on me je takođe spremao za juniorski Australian Open. Trenirao sam svakog dana, od ponedeljka do subote, po šest sati dnevno, a samo nedeljom sam imao pauzu. Pripreme su bile nikad bolje i ovo je prva godina da sam imao odlične uslove za pripreme tokom zime, te mogućnost da unapredim svoju igru. Nadam se da ni rezultati neće izostati – izjavio je za portal zrenjaninski.com Zoran Ludoški, sa kojim smo razgovarali uoči njegovog polaska u Melburn.

     

    Zoran napominje da mu je trener Nikola Mojsin, uz pomoć prijatelja, omogućio da trenira u Novom Sadu, na sjajnim terenima Sportsko-rekreativnog centra „Sportland“.

     

    – „Sportland“ mi je takođe izašao u susret i tamo sam odradio zaista odlične pripreme. Zahvalan sam im na svemu. Imam lep osećaj i jedva čekam da stignem u Melburn, kako bih se pokazao na terenu. Mislim da mogu da napravim dobar rezultat jer sam se vredno i naporno spremao – poručuje Zoran.

     

    zoran ludoški

     

    Zoran u top 100 na ITF-u

     

    Prošla godina je za ovog mladog tenisera, vanserijskog talenta, bila izuzetno dobra, naročito kada su u pitanju nastupi u singlu. Postigao je odlične rezultate na međunarodnoj sceni i našao se u top 100 na ITF-u. Trenutno je 56. igrač na svetu na junirskoj rang listi.

     

    – U rumunskom gradu Oradei igrao sam finale druge kategorije, kao i u nemačkom gradu Reningenu, gde sam i osvojio titulu u dublu. U Temišvaru sam osvojio treću kategoriju – navodi Zoran, koji će u junu ove godine napuniti 18 godina.

     

     

    Naš mladi sagovornik se nada da će 2023. biti najbolja u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Ove godine počeće da igra i seniorske turnire.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Plan je da posle Australije igram u Kairu, gde se održava turnir prve kategorije. Onda najverovatnije sledi prvi seniorski turnir u Tunisu. Igraću ove godine najveće grend slem juniorske turnire, kako bih se održao na rang listi, a počeću i nastupe na seniorskim ATP turnirima. Mislim da sam dosta unapredio svoju igru i da sam spreman – poručuje Zoran Ludoški.

     

    A do tada – šampione, srećno na Australijan openu i donesi pehar u Zrenjanin!

     

    zoran ludoški

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport