• Mate Nemeš u poslednje tri godine doneo pet medalja sa velikih takmičenja

    Jedan od dobitnika Nagrade grada Zrenjanina za 2022. godinu je i svetski šampion u rvanju Mate Nemeš, član Rvačkog kluba Proleter i reprezentacije Srbije.   U obrazloženju odluke o dodeli Nagrade grada Zrenjanina stoji da se u nizu istaknutih sportskih rezultata i dometa jedan sportista nametnuo kao kandidat za prestižno gradsko priznanje.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mate Nemeš u poslednje tri godine doneo pet medalja sa velikih takmičenja

    Jedan od dobitnika Nagrade grada Zrenjanina za 2022. godinu je i svetski šampion u rvanju Mate Nemeš, član Rvačkog kluba Proleter i reprezentacije Srbije.

     

    U obrazloženju odluke o dodeli Nagrade grada Zrenjanina stoji da se u nizu istaknutih sportskih rezultata i dometa jedan sportista nametnuo kao kandidat za prestižno gradsko priznanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: MMA Team Proleter već jedanaest godina stvara istinske borce i šampione

     

    Mate Nemeš je rođen u Senti, ali je punu afirmaciju i sve najznačajnije rezultate u sportskoj karijeri ostvario u Zrenjaninu, kao član Rvačkog kluba Proleter.

     

    Samo u poslednje tri godine doneo je pet medalja sa velikih međunarodnih takmičenja, od kojih dve zlatne. U Varšavi je 2021. godine postao evropski šampion, a krunu njegove dosadašnje rvačke i sportske karijere predstavlja osvajanje titule svetskog šampiona u Beogradu, septembra prošle godine.

     

    Nastupajući u kategoriji do 67 kilograma, u grčko-rimskom stilu, zabeležio je pet blistavih pobeda i pridružio se našim osvajačima medalja, koji su na ovom takmičenju ostvarili do sada nezabeležen uspeh.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kao standarni dugogodišnji član matičnog kluba, značajno je doprineo i osvajanju 18. titule klupskog šampiona Srbije za najtrofejniji sportski kolektiv u Zrenjaninu – Rvački klub Proleter.

     

    Zaslužio je i najveće sportsko priznanje na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine – nagradu „Jovan Mikić Spartak“, kao sportista godine.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport