• Zrenjaninac Luka Cvetićanin jedan od najbržih fudbalera u Evropi!

    Fudbalski klub Voždovac u svojim redovima ima jednog od najbržih fudbalera u Evropi, i to ni manje ni više nego momka od 17 godina! U pitanju je Zrenjaninac Luka Cvetićanin.   Beogradski superligaš navodi da je ova vest, koja deluje prosto neverovatno, istinita i činjenično dokaziva. Naime, u kontrolnom meču koji je Voždovac u sredu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac Luka Cvetićanin jedan od najbržih fudbalera u Evropi!

    Fudbalski klub Voždovac u svojim redovima ima jednog od najbržih fudbalera u Evropi, i to ni manje ni više nego momka od 17 godina! U pitanju je Zrenjaninac Luka Cvetićanin.

     

    Beogradski superligaš navodi da je ova vest, koja deluje prosto neverovatno, istinita i činjenično dokaziva. Naime, u kontrolnom meču koji je Voždovac u sredu igrao protiv ekipe IMT, Luka Cvetićanin je dostigao neverovatnu brzinu od 35,2 kilometara na čas prema pokazateljima GPS tehonologije, koju igrači ovog kluba nose na treninzima i utakmicama.

     

    „Da bismo stvorili sliku o tome koliko je ovo sjajan rezultat navešćemo da su po dostupnim podacima eminentnog francuskog lista „Le Figaro“ među deset najbržih fudbalera na svetu i Liroj Sane (35,04 kilometra na čas), Mo Salah (35 km na čas), kao i Kinsli Koman, koji ima brzinu identičnu Salahu. A Cvetićanin je po postignutom rezultatu ispred njih! Kao najbrži kotira se Kilijan Mbape sa brzinom od 38 kilometara na čas. Međutim, Cvetićanin nije daleko ni od njega“, kažu u FK Voždovac.

     

    Luka je u sjajnoj fizičkoj formi

     

    Kondicioni trener Voždovca Marko Kuridža napominje da je Cvetićanin postigao sjajan rezultat. Dodaje da je Zrenjaninac jako mlad i da njegova brzina u budućnosti može biti čak i veća.

     

    – Luka je došao u naš klub jako mlad sa 16 godina i sa hroničnim povredama zadnje lože koje su karakteristične za sprintere. Uspeli smo da saniramo sve povrede. U sjajnoj je fizičkoj formi i konstatan je što za njega mnogo znači. Na svakoj utakmici njegovi sprintevi su iznosili preko 34 kilometara na sat, ali rezultat postignut u meču protiv IMT-a je izvanredan pokazatelj. Nema sumnje da on tek može da popravi svoju brzinu, s obzirom na to da ima samo 17 godina. Mislim da je on trenutno najbrži srpski fudbaler i jedan od najbržih na svetu – zaključio je Kuridža.

     

    Cvetićanin je došao u redove Voždovca kao jedan od najtalentovanijih igrača generacije rođene 2003. godine i jedan je od bisera srpskog fudbala. Sada to dokazuje i svojim fizičkim sposobnostima koje ga izdvajaju na svetskom nivou.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Radnički bolji od Begeja, Vrščani slavili u Sakulama (Foto)

     

    Pored njega, fantastične rezultate postiže i Aleksa Janković. U pitanju je još jedan krilni igrač Voždovca, koji po pokazateljima GPS tehnologije ne odudara mnogo od Cvetićanina.

     

    Jedno je sigurno, Voždovac će u narednoj sezoni praviti ogromne probleme svojim protivnicima brzinom po boku.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Sport